Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BDT ile gurur duyun

Yazının Giriş Tarihi: 20.10.2016 04:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 04:59
Bursa Devlet Tiyatrosu, yeni, sezondaki ikinci oyununun prömiyeri salı akşamı gerçekleştirildi. Jules Verne’nin klasiklerinden  80 Günde Devr-i Alem’i  aynı zamanda Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü olan Ömer Naci Topçu’nun yönetmenliğinde izledik. Çok başarılı bir oyun izledik. Başta yönetmen olmak üzere tüm emeği geçenleri gönülden kutluyorum. 



Bir İngiliz’in soğukkanlılığı Phileas Fogg rolündeki Serdar Seçkin’ce bundan daha iyi canlandırılamazdı. Fogg’un hizmetkarı Fransız Passepartout (Paspartu)  rolünde Cem Arabacıoğlu çok başarılıydı. Acan Ağır Aksoy tam 8 ayrı karakteri canlandırdı. Hani psikiyatrideki çift kişilikli insanları biraz bilirdik ama bu sekiz karakterin hepsinin hakkının verilmesi azımsanmayacak bir olay.
Fogg’un başbelası rolündeki Dedektif Fix’i canlandıran  Salih Cem Şener de  beş karakterin altından başarıyla çıktı.  Aouda rolünde ise Nergiz Acar vardı. Karakterlerdeki rekor ise Oğuzhan Erdoğan’daydı.  Kısa da olsa tam 10 karaktere büründü. Yasemin Çitak da üç ayrı roldeydi.
BDT bünyesinde bu oyunda görev alan tüm tiyatro emekçilerini kutluyorum.
Bursalılar, Bursa Devlet Tiyatromuz ile gurur duyalım. Tiyatro ve tiyatroculara saygıyla.

Özkan’ın SÜTAŞ ziyareti

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Sütaş’a gerçekleştirdiği ziyarette Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ile bir araya geldi.
Gerçekleşen ziyarette Başkan Ali Özkan’ın yanı sıra; Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan ve Karacabey Birlikspor Başkanı Uğur Koçak da yer aldı.

FESKÖK ve bir eğitim modeli



UÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği’nden Doç. Dr. Ahmet Kılınç TÜBİTAK (1001) projesiyle, ülkemiz eğitiminde yüksek düşünme becerisine sahip nesiller yetiştirmenin yolunu açacak yenilikçi modüller geliştirildi. FESKÖK isimli bu proje Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürütülüyor. Geliştirilen modüller, ortaokul öğretmenlerinin yararlanması amacıyla internet üzerinden paylaşıma açıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.