Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BDT, Üçkağıtçı ile perde diyor

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2018 08:13

Kentimizin önemli bir değeri olan Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu, yeni sezon perdelerini 2 Ekim'de Üçkağıtçı isimli oyunla açıyor.
Edebiyatımızın değerli ismi Orhan Kemal'in "Müfettişler Müfettişi" isimli romanından Erkan Uysal'ın sahneye uyarladığı bu oyunu daha önce tiyatromuzda sahnelenen Entrikalı Dolap Komedyası adlı oyunu da yöneten Burak Karaman yönetiyor.
Oyunda dolandırıcılıkla çevresini aldatan bir kişinin milletvekilliğine uzanan öyküsü müzik, dans ve komedi ile anlatılıyor.
Oyunun müzikleri Tunay Uzuner, kostüm tasarımı Medine Yavuz, ışık tasarımı Sinan Mahçup ve dans düzeni de Filiz Dursunoğlu'na ait.
Üçkağıtçı oyununda Ali Volkan Çetinkaya, Cem Arabacıoğlu, Serdar Seçkin, Serap Uluyol Karanfilci, İbrahim Şahin ve Akif Oktay ile birlikte 30 genç sanatçı rol alıyor.
Bursalılar'ı oyuna davet eden Bursa Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan, tiyatroseverler buluşmak için gün saydıklarını dile getirdi.

Eylül'de 3 konser

Eylül ayında Bursa'da Kültürpark'taki Açık Hava Tiyatrosu'nda 3 konser yapılacak.
İlk konser 14 Eylül'de Erol Evgin'in konseri. 27 Eylül'de Selda Bağcan ve 30 Eylül'de de Haluk Levent'in konseri var.
Meraklılar biletlerini Tayyare Kültür Merkezi gişelerinden alabilirler.

Harward'dan uyarı var

Harvard Üniversitesi T.H. Chan Kamu Sağlığı Okulu bir araştırma yaptı. Araştırma sonuçları Nature Climate Change adlı dergide yayınlandı.
Sonuçlara göre atmosferde artan karbondioksit yoğunluğunun, gıdaların besleyiciliğini azalttığı, bu nedenle insanların daha fazla beslenme yetersizliği ile karşı karşıya kalabileceği vurgulanıyor. Temel bulgular şöyle:
"Fosil yakıt tüketimi ile atmosferde yoğunluğu artan karbondioksit (CO2), pirinç ve buğday gibi temel besin kaynaklarının daha az besleyici olmasına neden oluyor.
2050 yılında, bu temel besin kaynaklarındaki azalan besleyicilik yüzünden, 175 milyon insan çinko yetersizliği ve 122 milyon insan ise protein yetersizliği ile karşı karşıya kalacak.
Bir milyardan fazla kadın ve çocuğun ise yeterli demire erişemediğinden anemi ve benzer hastalık riskinin artacağını ortaya koyuyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.