Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BDT’ye ödül yağdı

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2016 00:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 00:43
Direklerarası Seyirci Ödülleri, Türkiye ve KKTC’de sahne açan tiyatroların sezon oyunlarında başarılı buldukları sanatçıları, Halk Jürisi  (Seyirci)  olgusu ile değerlendirdikleri bir ödüllendirme sistemi. Adeta ulusal bazda Tiyatro Oscarları.
2001 yılında kurulan bu organizasyon 16 yıldır Direklerarası Seyirci Ödülleri ‘ni vermekte.
Pazartesi günü Eskişehir  Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen XVI. Direklerarası Seyirci Ödülleri sahiplerini buldu. Bu törende Bursa Devlet Tiyatrosu’na ödül yağdı. Tiyatromuz da 6 ödülün sahibini oldu.



Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi”, 2015-2016 Tiyatro sezonunda Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı “Bana Mastika’yı Çalsana” oyununu altı ödülle taçlandırdı.
Oyunun yönetmeni Murat Atak, oyun yazarı  Nilbanu Engindeniz, Erkek oyuncu  N.Orbay Sehlikoğlu, kadın oyuncu Ayşe Dinç, kostüm tasarımcısı Funda Çebi, koreograf Cihan Yöntem, Eskişehir’de gerçekleştirilen törende ödül aldılar.
“Bana Mastika’yı Çalsana” Bursa Devlet Tiyatrosu Ahmet Vefik Paşa Sahnesi’nde bu sezon boyunca seyirciyle buluşmaya devam edecek. 

Endüstriyel simbiyoz

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bölgede sürdürülen endüstriyel simbiyoz çalışmaları kapsamında proje pazarı gerçekleştirilecek. 
1 Şubat 2017’de Endüstriyel Simbiyoz Proje Pazarı ile “sürdürülebilir üretim” yaklaşımını destekleyen, ar-ge çalışmaları yapan, yeni ürün ve süreç geliştiren, çalışmalarını sanayiye aktarmak isteyen araştırmacılar, girişimciler ve sanayiciler gibi konunun bütün paydaşları bir araya getirilecek.

BUSİAD’dan Atatürk’ü Anma Konseri



Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) sponsorluğunda Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen Atatürk’ü Anma Konseri 10 Kasım 2016 Perşembe günü saat 20.00’de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 
Konserde Fahir Atakoğlu’nun  “Sarı Zeybek”i  Kıvanç Tepe’nin düzenlemesi ve şefliğinde izlenecek. 
Konserin solistleri Şahan Gürkan, Ercan Irmak, Onur Ermez, Eda Bingöl Gürkan, Leyla Ceren Koç, Enver Töre, Ayşe         Ceylan Brant. 
DMD Gençlik Korosu’nu ise şef Levent Sezgin yönetecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.