Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEBKA'dan 18 projeye destek

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2018 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2018 07:26

BEBKA tam açılımı ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı kurulduğu 2009 yılından beri Bursa, Eskişehir ve Bilecik ekonomilerine katkı vermeye devam ediyor.
Her yıl için açıklanan Mali Destek Programları ile yapılan başvurularda çeşitli projelere ciddi destekler vermekte. Bu kapsamda BEBKA, 2018 Yılı Mali Destek Programları ile Bursa'da 18 projeyi destekliyor.
2017 yılında ilan edilerek kamuoyuna duyurulan Mali Destek Programları'na, Bursa ilinden 54 proje başvurusu yapılmıştı. Bu projelerin değerlendirilmesi sonucu 18 proje destek alma hakkı kazandı.
Bu kapsamda Sektörel Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı'ndan toplam sekiz proje, Endüstriyel Simbiyoz Mali Destek Programı'ndan toplam iki proje ve Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı'ndan toplam sekiz proje 65 ve üzeri puan alarak başarılı bulundu.
Bursa ilinde başarılı listede yer alan projelere yaklaşık 7.000.000 TL'lik hibe desteğine ek olarak proje sahiplerinin yapacağı 5.750.000 TL'lik eş finansman katkısıyla toplam 12.750.000 TL'lik kaynak Bursa'nın gelişmesi için harcanacak.
BEBKA'ya Bursa'ya katkılarından ötürü teşekkürler.

Neriman Bale ve 34 yıl
Bursa'yı bale sanatı ile tanıştıran Neriman Bale Kursu 34. geleneksel yıl sonu resitali Türk Çocuk Nörolojisi Vakfı yararına Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.
1984 yılından beri Bursalıları bale sanatıyla buluşturan Neriman Bale Kursu'nun yaşları 4 ile 20 arasında değişen öğrencilerinin yanı sıra eğitmenlerle mezunları da sahne aldı.
Resital Neriman Bale Kursu Mezunlar Derneği kurucuları ile mezun dansçıların "Yine Yeni Yeniden" adlı gösterisiyle açıldı.
Resitalde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında 2006 yılında yaşamını yitiren Neriman Bale Kursu mezunu Candan Ödül Bayraktar adına gerçekleştirilen 12. Çocuk Gözüyle Bale konulu resim yarışmasının ödül töreni düzenlendi.
6-8 yaş arası ilkokul öğrencilerinin katıldığı yarışmada dereceye giren Nevra Yeşim Güler Azra (birinci), Ceren İşçi (ikinci), Duru Avcı (üçüncü) ve Zeynep Sare Orhan'a (mansiyon) ödülleri verildi.
Genç ressamlarımızı kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.