Hava Durumu

BEBKA'dan önemli bir başvuru projesi

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2018 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2018 08:01

EURADA tam açılımı ile European Association of Development Agencies (Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği) 1991 Aralık ayında Belçika'da kuruldu. Halen 25 ülkede hizmet sunan 142 bölgesel kalkınma ajansı üyesi bulunmaktadır.
Bu kuruluşun amacı "Farklı ülkelerde kurulmuş olan bölgesel kalkınma ajansları arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak; AB bölgesel kalkınma stratejileri hakkında araştırmalar yapmak; Farklı kalkınma ajansları arasında işbirliği projeleri geliştirmek; Bölgesel ekonomik kalkınmada iyi örneklerin ve yenilikçi tekniklerin tanıtılması ve yaygınlaştırılması; Bölgesel kalkınma ajansları arasında teknik bilgi ve uzmanlığın paylaşılması için ortak bir iletişim platformu oluşturulması; Avrupa Komisyonu nun finanse ettiği işbirliği projelerinin koordine edilmesi; AB üyesi ve AB üyesi olmayan yeni kurulan Kalkınma Ajanslarına teknik danışmanlık ve eğitim vermek" olarak özetlenebilinir.
Nisan 2011'de BEBKA, EURADA'ya üye oldu. Ülkemizden 15 kalkınma ajansı bu çatı kuruluşa üye.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) KOBİ'lere sağlanan inovasyon desteklerini geliştirmek amaçlı gerçekleştirilen Optimizing Support for Innovating SMEs (OaSIS) projesine başvuru yaptı. Bu proje Avrupa Birliği kapsamında 549 bin 750 Euroluk bir desteği 2 yıl boyunca araştırma ve inovasyon alanında KOBİ'ler tarafından hazırlanmış projelere destek olarak vermekte.
Bu konu ile ilgili olarak BEBKA Merkez Ofisi'nde EURADA'dan uzman Anna Irmisch BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve yöneticilerle bir araya geldi. Kısa adı OaSIS Projesi olan KOBİ'lere yönelik İnovasyon Desteklerini Geliştirme Projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Anna Irmisch, yetkililerden BEBKA'nın projeleri hakkında bilgiler de aldı.

SELDA BAĞCAN, BURSA'DAYDI

Ülkemiz protest müziğinin yaşayan efsanesi Selda Bağcan, perşembe gecesi Bursa Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verdi.
Times dergisinin "Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcılar" ve Rolling Stones Dergisi'nin "100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali" listelerinde kendine yer bulan Seldan Bağcan, Bursalı müzikseverleri coşturdu.
Evet, Selda Bağcan her zamanki tarzı ve duruşu ile bizlere güzel bir gece geçirtti.
Selda Bağcan, Aşık Mahsuni'den, Nazım Hikmet'e; Uğur Mumcu'dan, Zülfü Livanelli'ye uzanan bir repertuar içinde türküleri ve kendi bestelerini seslendirdi.

DÜNYA KALP GÜNÜ

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Mehmet Demir, 29 Eylül Dünya Kalp Günü ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Kalp ve damar hastalıkları küresel olarak bir numaralı ölüm sebebidir. Tüm dünyada bulaşıcı olmayan hastalıklara bağlı ölümlerin yüzde 46,2'si kalp ve damar hastalıklarından olmakta. Burada davranışsal risk faktörleri yani; sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün kullanımı ve alkol kullanımı koroner kalp hastalığının yüzde 80'inden sorumludur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.