Hava Durumu

BEBKA, Güney Kore ve turizm

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2019 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2019 08:51

BEBKA bünyesinde bulunan illere çeşitli alanlarda katma değer katmak için çalışmalarını sürdürüyor. BEBKA'nın rotasındaki sektörlerden biri de turizm sektörü.
Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinin turizm potansiyelini tanıtmak ve ülkemiz ile Kore Cumhuriyeti arasında işbirliği imkanlarının artırılmasına katkı sağlamak amacıyla BEBKA tarafından çeşitli kurum ve kuruluşlarla birlikte bir süredir çeşitli çalışmalar yürütülmekte.
Bu kapsamda BEBKA tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Bursa Valiliği koordinasyonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu ve Bursa Kültür, Turizm ve Tanıtma Birliği işbirliği ile düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti - Kore Cumhuriyeti Turizm Tanıtım Etkinliği'nin gala yemeği Sheraton Otel'de gerçekleşti.
Yemek sırasında BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve Bursa Valisi Yakup Canbolat birer konuşma yaparak Bursa-Kore arasındaki turizm işbirliğine yönelik çeşitli bilgi ve rakamlar verdiler

KİMLER VARDI?

Yemekte Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yalova Valisi Muammer Erol, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, Türkiye'nin Seul Büyükelçisi D. Ersin Erçin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Esgin, Atilla Ödünç, Zafer Işık ve Vildan Yılmaz Gürel, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Arif Karademir, Anadolu Üniversitesi Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu, Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinden çok sayıda akademisyen, turizmci ve iş adamı ile Türkiye'de yatırım yapan Güney Koreli firmaların yöneticileri katıldı.

YEMEKTEN NOTLAR

Yemekten birkaç not. Yemek sırasında ayaktaki en uzun sohbeti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Arif Karademir birlikte yaptılar. Biz gazetecilerin yorumu herhalde yerleştirmeleri konuşuyorlar oldu.
Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş masamıza geldi. Kendisiyle panel öncesi sohbet ettik. Daha sonra da masamıza çıkışta Bursa milletvekilleri Atilla Ödünç ve Dr.Mustafa Esgin geldi. Biraz sohbet sonrası masamızdaki gazeteci arkadaşlar sağlık ile ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Özetle ayaküstü bedava muayene olduk.
Yemek sırasındaki konuşmalarda biraz tercüman sorunu yaşandı. Toplam 3 tercüman değiştirildi.

PANEL YAPILDI

Yemek sonrası bir panel düzenlendi. Gazeteci yazar Ahmet Emin Yılmaz moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve konuşmacı olarak Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Choi Hong-Ghi, Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Dr. Ersin Erçin ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yer aldığı panelde; Bursa'nın turizm potansiyeli, Güney Kore ve Bursa arasında turizm çerçevesinde yapılması planlanan stratejiler tartışıldı.
Bu arada bu panel sırasında Türkçe gibi Kore dilinin de Ural-Altay dil grubundan geldiğini öğrendik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.