Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEBKA, kalkınma ve mali destek

Yazının Giriş Tarihi: 13.01.2018 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 07:53

BEBKA, tam açılımı ile Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı 2009 yılında kuruldu. 2010 yılında faaliyete geçti. Bu yedi yıllık süreç içinde 16 başlıkta destek verdi. 3750 kişiye proje yazma eğitimi verildi. 7535 kişiye bilgilendirme yapıldı. 1150 proje başvurusu alındı, 294 proje desteklendi. Ve finalde 2134 kişilik istihdam yaratıldı.
Evet, Türkiye'nin kalkınması noktasındaki uluslararası ve ulusal mali destek noktasındaki önemli ergümanlardan biri de BEBKA.
Crowne Plaza'da dün BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ile BEBKA ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi (BTSO adına) İlker Duran bir basın toplantısı düzenleyip, BEBKA'nın 2018 yılı destekleri ile ilgili bilgiler verdi.


Özellikle BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bursa'nın yakından tanıdığı bir isim. BOTAŞ'ta üst düzey yöneticilik yaptı. Ardından Faruk Çelik ve Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dönemlerinde bakanlıkta Daire Başkanı olarak görev yaptı. Bir süredir de BEBKA'nın Genel Sekreterliği'ni yürütüyor.
Gerim, bizlere uzun ve detaylı bir sunum yaparak, hem BEBKA'nın bugüne kadar yaptıklarını anlattı, hem de 2018 yılında açılacak mali destekler konusunda bilgilendirme yaptı.
BEBKA bu yıl kâr amacı güden kuruluşlara yönelik Sektörel Rekabetçiliğin Artırılması noktasında 8 milyon, Endüstriyel Simbiyoz alanında 3 milyon ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara da Kırsal Ekonomik Kalkınma noktasında 5 milyon olmak üzere toplam 16 milyon liralık bir hibe verecek.
Bu mali desteklere ulaşma noktasındaki son başvuru ise 22 Mart 2018 Perşembe saat 18.00'de sona eriyor.

TED bursları ve maddi olanaksızlık

24 Şubat 2018 Cumartesi günü saat 10.00'da, Türk Eğitim Derneği, TED Okulları'nın bulunduğu 35 il/ilçede "Tam Eğitim Bursu Sınavı" düzenleniyor.
Bu sınavlar için başvuru süreci devam ediyor.
Başvurular 11 Şubat 2018 tarihine kadar www.ted.org.tr adresinden yapılabiliyor.
Sınavda başarı gösteren maddi imkanları kısıtlı, fakat akademik olarak başarılı 186 öğrenci ortaokuldan başlayarak Tam Eğitim Bursu kapsamında eğitim alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.