Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bekir Ağırdır'dan dünyaya bakış

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2017 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 07:27

Konda Genel Müdürü Bekir Ağırdır, BUSİAD Eylül Ayı Çekirge Toplantısı'nın konuğu olarak Podyum Park'ta bizlerleydi. Ağırdır, "Küresel Dip Dalgaları ve Türkiye'ye Etkileri" konulu çok güzel ve nitelikli bir sunum yaptı.
Sunumunun girişine Ağırdır, Rusya dağıldıktan sonra yeniden sahne alıyor, Çin yeni bir güç olarak sahnede, Avrupa Birliği ekonomik ve siyasi krizini aşamıyor, dünyanın enerji, enerji güvenliği Ortadoğu sorunu var, Arap baharı, Suriye savaşı ile batının arada kalmış Türkiye'ye bakışı değişiyor, diyerek başladı.
Küreselleşme konusuna değinirken, küreselleşmenin beraberinde getirdiği küresel adaletsizlik, küresel terör, küresel göç artıyor ve güçlendiğini; iklim değişikliği ve su kaynakları sorununun büyüdüğünü, küreselleşme ile birlikte ciddi bir zihni değişiklik yaşandığını sözlerine ekledi.
İnsanlığın yeni bir arayış içinde olduğunu belirten Bekir Ağırdır, insanlık bilgi toplumunun devlet modelini, toplumsal ütopyasını ve bu yeni hikayenin siyaset adamlarını beklediğine dikkat çekerken, " İnsanlığın birçok şeyi ürettiğinin ancak bu yeni düzenin devlet ve hukuk sistemini üretemediğinin altını çizerek, bunun da temel bir insanlık krizi haline geldiğini" kaydetti.
Ağırdır, yakında tüm dünyada ciddi bir bölüşüm probleminin gündeme gelebileceğine dikkat çekti.
Bekir Ağırdır, güzel ve keyifli sunumuyla bizlere ciddi bir beyin cimnastiği yaptırdı. Kendi adıma getirdiği bakış açısı için teşekkür ediyorum.

Baylan ne dedi?

BUSİAD'ın Eylül Ayı Çekirge Toplantısı'nın açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, genel bir değerlendirme yaptı.
BUSİAD olarak son dört yılda değindikleri konuların bazılarında gerileme görülse de, bazılarının derecesinin düşmeden devam ettiğine dikkat çekti.
Günal Baylan özetle şunları söyledi:
"Bugüne kadar ülkemiz için gerçekten çok sabırlı ve cabbar davranmışız. Aynı zamanda açıklanan senaryolarla bizler de dahil olmak üzere hepimiz strateji uzmanı veya bölge analisti olmuşuz. Bunlar bizleri huzursuz ediyor.
Ancak ülke bizim ve hepimiz sorumluluklarımızı biliyoruz. Umutluyuz, ancak dünya çok hızlı gelişiyor. Önerebileceğimiz tek şey, bu hızlı değişime ayak uydurabilmek için sabır ve cabbarlığın fayda vermeyeceği ortamlarla karşılaşmamak, siyasetin dışında bilgi çağına yakışır ortak akıl ile emaneti alacak gençlere zemin hazırlamaktır" dedi.
Bekir Ağırdır'ın sunumunun ardından Başkan Günal Baylan tarafından kendisine günün anısına bir plaket takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.