Hava Durumu

Belgeselcilerin ziyareti

Yazının Giriş Tarihi: 28.12.2019 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.12.2019 08:25

İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği tarafından 1953 yılında Gençlik Tiyatrosu kuruldu. Bu tiyatro 1968 yılına faaliyetlerini yoğun biçimde sürdürdü. Bu tiyatrodan hem tiyatro sahnesinden tanıdığımız birçok profesyonel çıktı, hem farklı alanlarda ülkenin tanınmış insanları öğrencilik yıllarında bu tiyatroda yer aldılar.

İstanbul Üniversitesi Talebe Birliği Gençlik Tiyatrosu'nun öyküsü yönetmenliği Nurgül Bayram'ın, danışmanlığı Can Kolukısa ile Yurdaer Erşan gözetiminde hayata geçiriliyor.
Bildiğiniz gibi gençlik tiyatrosu kurucuları içinde Bursalı sanatçı ve desinatörlerimiz rahmetli Tevfik Gündüz Aykut ve rahmetli İnci Aykut da var. Bursa gezisi sırasında sanatçıların kızları Huri Aykut Ülker ve Arzu Karayel ile de söyleşi yapıldı.
Bu belgesele Bursa'daki KAFA Tiyatro da destek veriyor. Geçtiğimiz günlerde Nurgül Bayram ve arkadaşları hem KAFA Tiyatronun destek için oynadığı oyuna, hem de belgesel ile ilgili düzenlenen bir konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Bayram ve arkadaşları bu yolculuklarında bizleri de ziyaret etme nezaketi gösterdiler. Ayrıca belgesel içinde yer alan iki isim de hocam olmakta. Prof.Dr.Nurettin Sözen ve doktora çalışmamın yol göstericisi rahmetli Prof.Dr.Üstün Korugan.
Kolaylıklar diliyorum.

ÇEK KIR ÇİÇEKLERİ VE YILBAŞI

Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin Kır Çiçekleri geçtiğimiz akşam düzenlenen yemekle yeni yıla merhaba dediler. Divan Otel'de yapılan geceye Çağdaş Eğitim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar da katıldı.
Başkan Küçükkayalar, Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin Türkiye'nin geleceği için çağdaş gençler yetiştirmeyi ve eğitmeyi planladığını belirterek bu gençler içinde özel bir yeri olan Kır Çiçekleri'nin yeni yılını Gecede Kır Çiçekleri'ne hediye çekilişlerinin ardından gençler müzik eşliğinde keyifli saatler yaşadı. Kır Çiçeklerimize yeniyılın iyi gelmesini diliyorum.

CHP NİLÜFER'DE HEYECAN

Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilçe kongre süreçleri devam ediyor. Yeniyılın ilk haftasında 5 Ocak'ta Nilüfer İlçesi yeni başkanını belirleyecek.
Şu anda bu yarışta 3 aday görülüyor. Mevcut Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç, Fırat Yılmaz ve Erman Aydıngün bu göreve talipler.
Özer Anaç çıtayı daha yukarıya taşımak için göreve bir kez daha talip olduğunu söylemekte.
Bakalım Nilüfer'de ipi kim göğüsleyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.