Hava Durumu

Ben Maker, siperlikli maske üretiyor

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2020 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2020 07:44

Bursalı sanayici Fahrettin Gülener, bir süre önce Ben Maker markasını yaratmıştı. Bu BenMaker, 7-12 yaş arası çocukların zihin-el koordinasyonlarını geliştirmeyi ve hayal güçlerini üretime dönüştürme becerilerine katkı sağlamayı amaçlayan bir eğitim atölyesidir.

Sanayici Fahrettin Gülener tarafından geliştirilen BenMaker atölyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar gereği ülkemiz genelindeki 500'ü aşkın okulda bulunuyor.

Bu atölyelerde aynı zamanda BenMaker atölyesinde üretilen 3 boyutlu yazıcılar da var. Korona seferberliği kapsamında BenMaker yazıcılar da devreye girdi. 500'e okulda bulunan bu yazıcıları öğretmenler evlerine götürdüler ve evlerinde 3 boyutlu yazıcılarla siperlikli maske üretimi yapıyorlar.

Kimisi salonuna, kimisi balkonuna kurdu ve orayı atölyeye dönüştürdü. Günde yaklaşık 30 bin siperlikli maske 3 boyutlu BenMaker yazıcılarda üretiliyor. Ve bunları öğretmenler evlerinde yapıyorlar.

Ne güzel değil mi?

Bu örnek okul-sanayi işbirliğinin, bir boyutu için de çok güzel bir örnek.

YKKKED MANDOLİN TOPLULUĞU VE 23 NİSAN

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Bursa Şubesi Mandolin Topluluğu, Şef Dilek Sevüktekin Görgülü eşliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızın 100. yıl anısına bir video hazırlamışlar.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Bursa Şubesi Mandolin Topluluğu nisan ayı için yoğun bir program yapmıştı. Bursa içinde ve dışında çeşitli etkinlikler ve konserler planlanmıştı.

Bu planlar COVİD 19'a takılınca onlar da sanal ortamda 23 Nisan için bir konser düzenlediler. Ne yazık ki sizinle sadece fotosunu paylaşabiliyorum. Keşke o güzel mandolin konserini sizlere dinletebilseydim.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Jülide Akköprü "Gazi Mustafa Kemal Atatürkün devrimlerinin izinde Köy Enstitüleri ruhunu yaşatacak ve bilimin isiginda yeniden var edeceğiz." diyor.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Bursa Şubesi Mandolin Topluluğu şu isimlerden oluşuyor:

"Dilek Sevüktekin Görgülü, Durmus İşbilen, Huri Ülker, Serpil Ilgaz Uğur, Ülkü Işın Sıkık, Nigah Tunca, Birsen Gülçakır, Sami Kaya, Leyla Şahin, Melahat Ünlü, Zeynep Kirazoğlu, Hamza Meydanlı, Murat Onat, Belgün Bilgeman, Naime Şirin, Nilgün Solakozlu, Mehmet Özcan, Sezan Özek Kaya, Tufan Semiz, Mustafa Yıldırım"

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Bursa Şubesi Mandolin Topluluğu'ndaki büyüklerimin ve herkesin yüreğine ve emeğine sağlık diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.