Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BenMaker, Türkiye'yi Çin'de temsil edecek

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2018 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 07:48

"MAKE X Robot Yarışması" dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen robot takımlarının mücadele ettiği bir yarışma. Bu yarışmanınTürkiye ayağı İstanbul'da yapıldı.
Yarışmaya "MakersTeam" takımı ile katılım gösteren BenMaker Robot Takımı elde ettiği başarı ile Türkiye'yi Çin'de gerçekleşecek MAKE X Dünya Robot Yarışması'nda temsil etmeye hak kazandı.
Türkiye'den 43 takımın katılım gösterdiği yarışma 2 gün sürdü ve ekipler verilen görevleri yerine getirmek için kıyasıya bir mücadele sergilediler.
BenMaker bünyesinde 2 aydır soluksuz bir şekilde yarışmaya hazırlanan "MakersTeam" takımı öğrencileri "Mavi Dünyayı Kurtarma" görevlerini kısa bir zamanda başarı ile tamamladı.
Şimdi dünya finalini hedefe koyan ve bunun için hemen çalışmaya başlayan "BenMaker Robot Takımı", yarışma için "Ülkemizi temsil etmenin gururunu ve bunun heyecanını yaşıyoruz" dediler.
BenMaker Robot Takımı'nı kutluyor ve Çin'de başarılar diliyorum.

Mühendislik yaşam öyküleri

MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu deneyimli üyelerinin mesleki öykülerini gençlerle paylaşmalarını sağlayıp, onları buluşturuyor.
Bu kapsamda MMO Bursa Şube Yönetim Başkanvekili Devrim Tutku Ateş'in kolaylaştırıcılığını yaptığı Mühendislik Yaşam Öyküleri'nin ikinci programında konuşmacıları, Makina Mühendisi Mürsel Öztürk ve Makina Mühendisi İsmet Apak, gençlerle birlikte oldu.
Engin çimento sanayinde deneyimli, Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümü mezunu olan Mürsel Öztürk, Türkiye Çimento Sanayi'nin Trabzon, Kars ve Balıkesir Çimento Fabrikaları ve Bursa Çimento Fabrikası'nda çalışma yaşamını ve mühendislik tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
Tekstil sanayinde deneyimli, 2008 - 2012 yılları arasında Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi olan, 1990-2007 yılları arasında Bisaş Tekstil İşletme Müdürü, 1987-1990 yılları arasında Altınmekik Tekstil Fabrika Müdürü, 1973-1987 yılları arasında da Sümerbank İşletme Müh. olarak çalışan Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği mezunu İsmet Apak ise çalışma yaşamını, sosyal yaşamını ve mühendislik tecrübelerini genç meslektaşları ile paylaştı.

BUSİAD, Bardakoğlu'nu ağırlıyor

BUSİAD'ın geleneksel iftarı ve Çekirge Toplantısı bugün 20:15'te Podyum Davet'te gerçekleşecek.
BUSİAD'ın bu toplantıdaki konuğu Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu olacak.
Bardakoğlu, içinde bulunduğumuz ramazan ayının önemine değinecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.