Hava Durumu

Berrin Buzcular Yılmaz ve sergisi

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2022 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2022 08:03

Buzcular Yılmaz, Bursa’nın köklü ailelerinden (Buzcular) birinin küçük kızı. Bu ailenin yıllarca yaptığı iş, soyadı kanunun ardından da soyadları olmuştu. Berrin Hanım’ın babası rahmetli İsmail Buzcular’ı bir süre önce kaybetmiştik. Benim gazeteciliğe başladığım yıllarda tanıdığımda, Bursaspor yöneticisiydi. Ayrıca tekstil sanayicisiydi.  

Anımsadığım kadarıyla İsmail Buzcular, kızı Berrin Hanım’ın tüm sergilerine gelir ve gururlanırdı. İlk kez bu sergisinde olamadı. Işıklarda uyusun.

Berrin Buzcular Yılmaz’ın resim tutkusu 33 yıldır devam ediyor. Bursa Kadın Ressamlar Derneği’nde başkanlık, Güzel Sanatları Koruma Geliştirme Derneği’nde başkan yardımcılığı, Bursa Güzel Sanatlar Birliği kuruculuğu yaptı.

Bugüne kadar 11 kişisel, 150 karma ve 5 uluslararası sergisi bulunan Berrin Buzcular Yılmaz şu anda resim çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmekte.

Berrin Buzcular Yılmaz dün Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 11. Kişisel sergisini açtı. Sergisi 8-18 Şubat 2022 tarihleri arasında gezilebilecek.

Berrin Buzcular Yılmaz, 33 yıllık resim serüvenini şöyle anlatıyor:

“33 yıl önce Emin İlter ile başladığım bu yola İlhan Özer ve Doç. Merih Ercan ile devam ettim. Son 10 yıldır atölye Setbaşı’nda çalışıyorum. İlk kişisel sergimi 19 yıl önce Bursa Devlet Güzel Sanatlar’da açmıştım. Bu 11. sergim, bu sergide 60 eser yer alıyor. Uzun zamandan beri hayallerimdeki doğayı resmediyorum.”

02.02.2022, HAYAT HASTANESİ VE 22 BEBEK

Bursa’daki önemli ve köklü sağlık kuruluşlarından biri de Uzm. Dr. Ahmet Özkul’un kurmuş olduğu Hayat Hastanesi.

MÜSİAD Bursa Şubesi eski başkanlarından da olan Dr.Ahmet Özkul yıllar boyunca radyoculuğundan, televizyonculuğa ve oradan da sağlık köşesi yazarlığına kadar nerede ise 30 yılı aşkın bir süredir Bursa medyasının da içinde olan bir kişi.

Sönmez Medya’danın ASTV’sinde de uzun yıllar sağlık programları yaptı.

Sosyal medya hesabından şöyle bir paylaşım yaptı.

“02.02.2022’de hastanemizde, 22 bebeğimiz ‘Hayat’a merhaba dedi.”

‘Hayat’lı miniklere uzun, sağlıklı, huzur ve mutluluk dolu günler diliyorum.

HEKİMLERİN G(Ö)REVİ ÜZERİNE

Dün Bursa’da Hekimler hakları için bir eylem gerçekleştirdi. Bu eylem Türkiye çapındaydı.

 Bursa'da Bursa Tabip Odası'nın öncülüğünde gerçekleştirilen grev kentteki 7 kamu hastanesinde (Çekirge Devlet Hastanesi, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi, Dörtçelik Çocuk Hastanesi ve Gemlik Devlet Hastanesi) eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan Çekirge Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Koruyucu sağlık hizmetlerinden çok tedavi edici sağlık hizmetlerinin öncelendiği, sağlık hizmet sunumunda sevk zincirinin uygulanmadığı, kışkırtılmış sağlık talebi yaratan bu sağlık sistemi toplumun nitelikli sağlık hizmeti alma hakkını elinden almaktadır. Sağlığa erişim giderek zorlaşmakta, katkı-katılım payları ile ekonomik krizin derinleştiği koşullarda yurttaşın cebinden giderek daha fazla para çıkmaktadır. Bu işletilmeyen, sağlık değil sağlıksızlık üreten sağlık sisteminin tüm yükünü ise sağlık emekçileri çekmekte, emeklerinin karşılığını alamadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklenmektedirler.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile aylarca randevu almak, ameliyat olmak için sanal kuyruk beklenmektedir. Bu da sağlık hizmetine erişimi engellemekte ve geciktirmektedir. Sağlığı doğruda olumsuz etkileyen bu gecikme halkı mağdur etmektedir.

Sağlık emekçileri yetersiz istihdam ve kışkırtılmış sağlık talebi karşısında tükenmekte, angarya ile çalışmaya zorlanmaktadır.”

Bu etkinliğe şu STK’lar da destek verdi:

“Bursa Dişhekimleri Odası, Bursa Eczacı Odası, Bursa Veteriner Hekimler Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi, Dev Sağlık İş Bursa Şubesi, Genel Sağlık İş Sendikası, DİSK, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Bursa Aile Hekimliği Derneği, ORKAM-Sen.”

Bence tüm söylenenleri ve talepleri dünya görüşlerini bir kenara bırakarak akılla dinlemek gerekir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.