Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BESİAD ve Remzi Topuk

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2017 04:51

Bazı insanlar bir koltukta birkaç karpuz birden taşır. Bu insanlardan biri de Remzi Topuk'tur. Remzi Topuk, BTSO Meclis Başkanı. Aynı zamanda da Tokgözler ve Bolt Bağlantı Elemanları'nın da sahibi. Topuk'un bir başka kimliği de kısa adı BESİAD olan Bağlantı Elemanları Sanayici ve İşadamları Derneği'nin yönetim kurulu başkanvekili. 

Dün Remzi Topuk ile en uzun sohbetimizi yaptık. Remzi Topuk, Bolt şirketini 1992'de kurduktan sonra, fabrikasının bahçesinde 1997 senesinde sektörü ile ilgili adeta bir fuar düzenler. O gün için ulusal bazda sektörde bulunan 136 firmayı da davet eder. Bu firmaların 134'ü davete icabet eder. Fabrika gezilir, bilgi paylaşılır, bahçedeki makineler görülür. Bu bilgi paylaşımı sektördeki firmaları şaşırtır.
2000 yılına gelindiği Topuk, bazı sektör temsilcileri ile birlikte dönemin bakanı Mehmet Keçeciler' i ziyaret edip, sektörün sorunlarını paylaşırlar. Bu ziyaret sırasında dönemin Dış Ticaret Müşteşarı Kürşat Tüzmen ile de tanışırlar. 
Tüzmen bu ekibe bir sektörel dernek kurmaları önerisinde bulunur ve böylece BESİAD aralarında Remzi Topuk'un da olduğu dokuz kurucuyla doğar.

BESİAD'dan notlar

BESİAD kurulduğunda sektörün yüzde 85'i ithal ürünlerle dönmektedir. Şu anda ise bu tersine döndü ve hammmadde dahil ürünlerin yüzde 80'i yerli oldu.
Bağlantı elemanları sektörü yaklaşık 1.5 milyar dolarlık bir sektör. Sektör 300 milyon dolarlık ihracat yapıyor. Bu ihracatın dışında görülmeyen beyaz eşya, otomotiv ve makine sektöründe de kullanılan ve sonuçta ihraç edilen ürünler de var.

Ar Ge Merkezi yönetimi

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD), Etkin Proje Yönetim ve Danışmanlık ve Modern YMM Denetim ve Danışmanlık işbirliği ile 25.01.2017 Çarşamba günü saat 13.30'da BUSİAD Evi'nde bir seminer düzenleniyor.
Seminerde "Yeni Ar-Ge Düzenlemeleri Çerçevesinde Mali ve Teknik Detaylarıyla Ar-Ge Merkezi Kurulumu ve Sürdürülebilir Ar-Ge Merkezi Yönetimi" konusu işlenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.