Hava Durumu

BEV Bayrağı Onur'dan Uslu'ya

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2021 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 07:55

BALKANSİAD, 2011 yılında Naci Şahin'in başkanlığında 41 kurucu üye ile kuruldu. Bu dernek 3. Olağan Genel Kurulunda Aytuğ Onur başkanlığında isim değişikliği yaparak BALKANTÜRKSİAD adını aldı.

2014 yılında ise BALKANTÜRK Eğitim Vakfı(BEV) yine Naci Şahin başkanlığında Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kararı, 26 Temmuz 2014 tarih ve 29072 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak hayata geçirildi.

BEV'İN AMACI

BEV'in amacı özetle şöyledir:

"Kuracağı veya kuruluşuna, gelişimine çeşitli suretlerle katılacağı eğitim, öğretim, ruh ve beden sağlığına hizmet eden kurumlarla çocuklarımızın eğitim, öğretim, beden ve ruh sağlığı dünyasına katkıda bulunmak, özellikle yüksek öğretime eğilmek bu suretle kurulmuş ve kurulacak Balkantürk Eğitim ve Öğretim Kurumları'nın sürekliliğine, gelişmesine katkıda bulunmak, mensup ve mezunları arasında sosyal dayanışmaya katılımcı bir dinamizm kazandırmak, Türk toplumunun kültürel, bilimsel ve sosyal gelişmesine hizmet etmek, verimli, etkin ve yüksek düzeyde eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak, eğitim çerçevesi içinde katılımcı bir sivil toplum hareketi yaratmak."

BAYRAK DEĞİŞİMİ

Cumartesi günü kentimizin önemli sivil toplum örgütlerinden BALKANTÜRK Eğitim Vakfı'nın 14.Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Vehbi Varlık 'ın divan başkanlığında Osman Güler ve Hüseyin Yılmaz' ın divan heyeti üyeliği yaptığı genel kurul BALKANTÜRK EVİ BEV Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Bu genel kurul sonunda BEV Başkanı Dr.Aytuğ Onur görevini Mimar İlhan Uslu'ya devretti. Böylece yedi yıldır giderek yükselen bir ivme ile devam eden BEV'in eğitime katkılarında BEV Bayrağı, Onur'dan, Uslu'ya devredilmiş oldu.

Bu genel kurula aynı zamanda BEV Mütevelli Heyeti üyesi de olan işadamı AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de katıldı. Atilla Ödünç toplantıda yaptığı konuşmada özetle şöyle dedi:

"Bursa'ya ve Bursa'dan Balkan dünyasına her alanda katkı sağlayan Balkantürk Eğitim Vakfı'nda Aytuğ Onur başkanımızın zirvede devrettiği bayrağı, daha ileri taşıyacak olan İlhan Uslu başkanımız ve ekibine yeni dönemde başarılar diliyorum. Balkan ruhu Bursa'nın ruhudur. Balkan Türkleri her alanda ve anlamda sancaktır."

GENEL KURULDAN NOTLAR

Açılış konuşması BEV Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Öztürk Yazıcı tarafından yapıldı. Açılış konuşmasının ardından 2021 yılı mali tabloları BEV Saymanı Y.M.M. Mümin Pekcan tarafından aktarıldı. Çalışma raporları ve bütçe taslağı mütevelli heyeti üyeleri tarafından oy birliği ile onaylandı.

Yapılan oylamayla 2021 yılı hesap ve faaliyetlerinden dolayı yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri ibra edildi.

Daha sonra iki yılda bir yapılan yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimine geçildi. Yeni dönemde İlhan Uslu başkanlığında yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

" İlhan Uslu, Adnan Sözeri, Ersan Türkdönmez, Osman Güler, M. Olcay Durgunlu, Mümin Pekcan, Hüseyin Yılmaz, Mehmet Şenipek, Erol Kılıç, Selim Aykırca, Serdal Can, Ersin Dizdar, Mete Megrel Ve Fatma Küçüker"

YENİ BAŞKAN İLHAN USLU

Yeni başkan Mimar İlhan Uslu genel kurulun sonunda önceki dönem BEV Yönetim Kurulu'na, Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur' a ve genel kurula katılan diğer mütevelli heyeti üyesi katılımcılara katkıları için teşekkürlerini sundu. Ayrıca şunları söyledi:

"Yeni dönemin vakfımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonrası için de yönetim kurulumuzla birlikte çalışmalarımıza aynı heyecan ile devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik için de bize devredilen bayrağı daha yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışacağız. "

Ayrıca İlhan Uslu, Genel Kurul sonunda 2019-2021 dönemindeki başarılı çalışmaları ve emekleri için Dr. Aytuğ Onur 'a plaket takdim ederek, katılımlarından dolayı tüm mütevelli heyeti üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

SON SÖZ

Siyaset kovalamayan, koltuk peşinde koşmayan, kentte tanınmaya çalışmayan, zaten tanınan insanların almak için değil, vermek için bir araya gelerek eğitime katkı koymaya çalıştığı BALKANTÜRK Eğitim Vakfı gerçek anlamda gönüllü bir sivil toplum kuruluşudur. Aynen Mansur Olson'un dediği gibi bu vakıf pastadan daha çok pay alma peşinde değildir. O pastayı yaratacağı sinerji ile büyütme peşindedir.

Toplumumuzun gerçek anlamda gereksinim duyduğu sivil toplum örgütleri böyle yapılardır. BEV iyi ki var.

Dr.Aytuğ Onur ile arkadaşlarına BEV'e , kentimize ve eğitime yaptığı katkılardan ötürü teşekkür ederken, İlhan Uslu ve arkadaşlarına başarılar diliyorum.

Yolun açık olsun, bağışların ve bursların bol olsun BEV...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.