Hava Durumu

BEV Eğitim Koçları Projesi

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 08:03

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı çalışmaları devam ediyor. "Başarısız öğrenci yoktur, kendine ve öğrenme yeteneğine güvenmeyen öğrenci vardır." düsturuyla yola çıkan BEV Eğitim Koçları programını hayata geçiriyor.
Burada hedef gençlerin kendine özgü potansiyeli fark ederek, ortaya çıkarmasına, hem akademik, hem sosyal alanda başarılarını artırarak, hayatlarına yönelik olumlu bakış açısı geliştirmek için katkıda bulunmak.
BEV bursiyerlerine verilecek mentörlük desteği ile onların vizyonlarını belirleme, başarı alanlarını tanımlama, yaşamlarındaki önceliklerini fark etme, gelişim alanlarını tespit etme, iletişim ve ilişkilerini düzenleme, hedeflerini netleştirme, güçlü yönlerini, hayatta bırakmak istedikleri izleri belirleme ve daha çok birçok bireysel gelişim alanı konularında gelişimleri sağlanacak.
Ayrıca bursiyerlerin, BEV Koçları ile birlikte bulacakları cevaplar, çizecekleri yol haritası ve farklı bakış açıları ile hayata bir adım öne çıkmaları sağlanacak.

BEV KOÇLARI EĞİTİMİ

Bu kapsamda BEV Mütevelli Heyeti üyeleri ve eğitim gönüllüleri, "Koçluk ve mentörlük" eğitiminden geçtiler. BEV'in 40 üye ve yöneticisinin katıldığı bu eğitim 4 modül üzerinden, 30 saat teorik, 9 saat pratik eğitim olarak gerçekleşti.
Bu eğitimi BEV Eğitim Koçları İşletme ve Yönetici Koçu(ActionCoach) Hepşen Erginakın verdi.
Cumartesi günü gerçekleşen son oturumun ardından katılım sertifikası töreni ile süreç tamamlanmış oldu.

ONUR NE DEDİ?

Eğitimin ardından BEV Başkanı Dr.Aytuğ Onur tamamlanan eğitim ile ilgili olarak şunları söyledi:
"BEV Koçları aldıkları eğitim ile gelecek nesillerin istedikleri hedeflere ulaşmalarına yardımcı olacak. Öğrencilerle kurulan temaslarda doğru iletişim kurularak, öğrencinin keşif-değişim adımlarının nasıl takip edilmesi gerektiğini bilerek amaca adım adım yaklaşmış olacaklar. Amacımız, gençlerimizin hedeflerine ulaşma noktasında doğru bir ışık olabilmektir.
Bu vesile ile gençlerimizin destekçisi gönüllü eğitim koçlarımıza, verdiği eğitim desteği için İşletme ve Yönetici Koçu Hepşen Erginakın'a bir kez daha teşekkür ederim."
İşletme ve Yönetici Koçu Hepşen Erginakın da bu değerli projenin içinde yer almaktan çok keyif aldığını; bundan sonrasında da hem öğrencilere, hem de iş insanlarına yönelik bu tip koçluk ve mentörlük projelerinin artması için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

SON SÖZ

Geleceği inşa edecek gençlere yönelik, başta eğitim olmak üzere, onların gelişimlerine; maddi, manevi katkı koyan herkese teşekkür borçluyuz.
Dünyanın gidişatına baktığımızda belirsizlik ve bunun getirdiği dengesizliklerle dolu bir gidişat görüyoruz. Gençlerimiz böyle bir ortam içinde gerek bireysel, gerek toplumsal bazda hayatta kalma, önde olma, öne çıkma, global platforma ayak uydurma, geleceği öngörme gibi birçok alanda mücadele verecekler.
Bu nedenle onların donanımları, bu donanımların sürdürülebilir gelişimleri çok değerli diye, düşünüyorum.
Geleceği inşa noktasında, gençlerimize katkı koyarak, bu çorbaya tuz atan Balkantürk Eğitim Vakfı'nın çalışmalarını kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.