Hava Durumu

Beyçelik ve BUÜ protokolü

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2020 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2020 08:01

1976 yılındayız, evliliğinin hemen ardından eşine takılan altınları satarak, küçücük bir atölyede dönemin genç girişimcisi Faik Çelik kendi işini kuruyor. Küçük atölyesinde sobacılık ve otomotiv yan sanayii için kalıp üretiyor. 1983 yılına geldiğinde otomotiv yan sanayine kalıp ile birlikte seri parça imalatına başlıyor.

Faik Çelik düstur edindiği "Şeffaflık, dürüstlük ve çalışkanlık" ile adım adım büyüyor. Rakiplerinin yetiştiremeyiz, dediği işleri gecesini gündüzüne katarak yetiştiriyor.

Hayat mücadelesi içinde özlemini duyduğu, gönlünün bir kenarında sızı olarak duran ama koşulları nedeniyle gerçekleştiremediği eğitim konusundaki hazzı, büyük oğlu Baran Çelik, Bursa Uludağ Üniversitesi'nde mühendis olduğunda tadıyor.

İşleri yıllar içinde büyüyor. 30 metrekarelik dükkandan, 5 farklı sektörde 21 şirket ve 5 bini aşkın çalışan ile Beyçelik Holding doğuyor. Bu arada dünya devi Gestamp ile ortaklık yapılıyor.

Faik Çelik, eğitimin öneminin farkındalığı ile "Bursa'dan kazandığımı, Bursa'ya veririm" mantığı ile eğitim ve farklı alanlarda kentimize "Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi(2006), Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Otomotiv Müh. Bölümü (2009), Bulduk Çelik Huzurevi (2010), Rahime Çelik Spor ve Konferans Salonu (2011), Faik Çelik İlahiyat Kampüsü (2013)" kazandırıyor.

Oğlu Baran Çelik mühendislik eğitiminin ardından yüksek lisansını da tamamlıyor ve yıllar önce işin başına geçiyor. Babasının çizdiği yolda ilerleyen Baran Çelik, onun vizyonuna kattığı yeni değerlerle şirketleri büyütüyor. Global pazarda Bursa adının hak ettiği yerde olması için yoğun çaba sarfediyor.

BUÜ VE BEYÇELİK İŞBİRLİĞİ

Tüm bunların dışında çeşitli sivil toplum örgütlerinde aktif rol alan Baran Çelik, mezun olduğu okulunu, Bursa Uludağ Üniversitesi'ni hiç unutmuyor.

Beyçelik, Bursa Uludağ Üniversitesi'nde devam eden TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı çalışmalarındaki 3 doktora öğrencisinin firma bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalarda yer alabileceği bir protokola imza atıyor.

Bu işbirliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Beyçelik Gestamp İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Mesut M. Cengiz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, ULUTEK Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, Orhangazi Asil Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Fatih Karpat, Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam ve firma yöneticilerinin katıldığı törende imzalanıyor.

İmza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, TÜBİTAK'ın başlattığı 2244 Sanayi Doktora Programı'nın üniversitelere ve sanayi kesimine önemli vizyonlar katacak özel çalışmalardan birisi olduğuna işaret ederek, "Bir ayağında TÜBİTAK ve devletimiz, bir ayağında işverenimiz ve sanayi kuruluşlarımız, bir ayağında da biz olmak üzere ülkemizi bir noktaya çıkarmak için hep birlikte gayret göstereceğiz. Bu yılki çağrımıza Beyçelik Gestamp firmamızın göstermiş olduğu ilgi bizleri sevindirdi. Birlikteliğimiz inşallah ileriye doğru daha da gelişerek devam edecektir. Katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" diyor.

Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ise konuşmasına Bursa'nın otomotiv endüstrisinin başkenti olduğunu vurgulayarak "2244 Sanayi Doktora Programı'nın sanayide nitelikli insan kaynağını artırmak anlamında son derece değerli ve destek olunması gereken bir proje olduğuna inanıyoruz. Bu program sayesinde üniversite ile sanayi iş birliği daha da gelişecek ve doktora derecesine sahip ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağı sanayiye kazandırılabilecektir. Bu çerçevede, Bursa Uludağ Üniversitesi'nin Üniversite-Sanayi iş birliğinin geliştirilmesi noktasında öncü olmasını ve Türkiye'ye örnek olmasını diliyoruz. Bizler de her türlü desteği vermeye hazırız. Programa dâhil olmaktan dolayı da mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.

Kendisinin de Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olduğunu açıklayan Baran Çelik "Sadece lisans değil, yüksek lisans eğitimimi de bu üniversitede tamamladım. Buradan mezun olmaktan da son derece mutluyum. Şirketlerimizde 500'e yakın mühendisimiz bulunuyor. Oransal olarak da en fazla Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu mühendisimiz var. Bu çerçevede kentimizin üniversitesine pozitif ayrımcılık yapmaya devam ediyoruz. Bizim üniversitemiz, sanayicisi ile bir arada olmaya devam ettiği sürece en iyi yerleri hak ediyor" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.