Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilim, bilgi ve THY Bilim Şenliği

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2017 04:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2017 04:41

İçinde yaşadığımız evrende evrenin, evrendeki olguların ve olayların bir bölümünü ele alıp birtakım yöntem ve deney yolları kullanıp; gerçeğe, gerçekliğe dayanarak birtakım yasalara ulaşan bilgi yolu, düzenli ve tutarlı bilgiye bilim deriz.
Bilimsel yöntemlerle ile üretilmiş bilgiye de bilimsel bilgi adını veririz. İnsanoğlu günümüzde adeta bir bilgi bombardımanı içindedir. Bu ortamda neyin bilimsel bilgi olduğunu ve gerçek olduğunu ayırmak güçleşir. Bir bilginin bilimsel bilgi niteliği taşıması; onun olgusal olmasını, sürekli gelişmesini, bir yöntemi olmasını, kesinliği olmasını, bir yasa ve teorisinin olduğunu, kimseye göre değişmeyeceğini beraberinde getirir.
Yüksek katma değeri olan ürün ve malzemeler yoğun bilimsel bilgi ile ortaya çıkarılır.
Kentimizde bilime gönül vermiş bir grup insanın, büyükşehir belediyesinin de tam desteğini alarak hayata geçirdiği Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin 6 yıl önce başlattığı Bursa Bilim Şenliği'nin bu yıl altıncısı THY 6. Bursa Bilim Şenliği adıyla gerçekleşecek.
THY isim sponsorluğunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA'nın işbirliği ve Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle şenlik yarın Bursa Tüyap Fuar Merkezi'nde başlayacak.
Ana teması "Enerji Verimliliği" olan şenlikte kategoride proje yarışması, atölye çalışmaları, bilim gösterileri, simülatörler, bilim konferansları, robot şenliği, insansız hava araçları uçuşları ve drone gösterileri yapılacak.
Dün BTM'de şenliğin basına tanıtım toplantısı Rıfat Bakan, BEBKA Genel Sekreter Vekili ve Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, UÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Osman Kopmaz, Bursa Kültür AŞ Genel Müdürü Furkan Banaz, Bebka Birim Başkanı Julide Alan ve Türksat Bursa Bölge Müdürü Serkan Bircan'ın katılımı ile gerçekleştirildi.
Tüm emeği geçenleri ve geçecek olanları kutluyorum.

Dünya rekoru denemesi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Genel Koordinatörü Rıfat Bakan toplantı sırasında şenlikte bir de dünya rekoru denemesi yapılacağını söyledi.
Şenlik kapsamında 3 bin 500 kişinin aynı anda yapacağı atölye çalışmaları ile Guinness Dünya Rekoru denemesi yapılacak.
Şimdiden başarılar diliyorum.

Kahve bahane ve sohbet şahane

BTM'deki toplantının ardından protokol ile birlikte Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Rıfat Bakan'ın odasında kahvelerimizi içip, sohbet etme olanağımız oldu.
Biraz teknolojinin gelişimi ve bilgisayar üzerine güzel bir sohbetimiz oldu. Hatta biraz da gerilere gittik.
BEBKA Genel Sekretervekili ve Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ile birlikte dinozor sergisini gezdik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.