Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilim Fuarı başladı

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2018 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2018 07:54

Bilimsel bilgi, bilim insanlarının, inanç, kişisel kanaat, felsefi bakış açısı ve dünya görüşünden bağımsız olan, herkesi içine alan bir bilgidir. Bilimsel bilgi, bilimsel yöntemler ile elde edilen bilgidir. Bilimsel yöntem akıl, deney ve gözleme dayalıdır. Bir bilginin bilimsel olmasının ölçütü yöntemsel olmasıdır. Bilimsel bilgi objektif, sistemli, tutarlı ve eleştiriye açık bilgidir.
Bilimsel bilgi, teknik bilgiden farklı olarak uygulama bilgisi değil, teorik bilgidir. Bilim adamı nesneye "bilmek için bilmek" amacı ile yönelir.
Ülkemiz gibi doğal kaynakları ve enerji kaynakları sınırlı ülkelerin tek şansları global pazarda yer bulmak için kaliteli üretimdir. Bunu sağlamış olan Avrupa'nın en kaliteli üretim merkezlerinden biri olan Türkiye'nin bir üst kulvarda yer almasının yolu yüksek teknoloji ürüne, katma değeri yüksek ürüne yönelmesidir. Bu da Ar Ge ve Ür Ge ile mümkündür. Bunun yolu da kaliteli ve bilimsel eğitimden geçmektedir. İşte bu nedenlerden ötürü bilim festivalleri de çocuklarımıza bilimi sevdirmenin önemli yollarından biridir.
7. THY Science Expo 2018 başladı. Etkinliğin açılışı dün sabah saat 10.00'da düzenlenen protokol konuşmaları ile başladı. Açılışta konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her yıl katlanarak büyüyen etkinliğin önemine dikkat çekerek, bilim ve teknolojinin gelişimimizdeki yerini anımsattı. Daha sonra bu etkinliğin sponsor ve destekleyicilerine teşekkür ettikten sonra, onlara plaket verdi.
Başkan Aktaş daha sonra stantları gezdi. İlk gezdiği stant Fahrettin Gülener'in yarattığı Benmaker standı oldu. Burada çocukların el becerilerini geliştirmeye yönelik yapılan aletleri ve makineleri Gülener, Başkan Aktaş'a anlattı.
Bu arada Limak standını da Ali Erman Aytaç ile gezdim. Orada çocuklara güneş ve rüzgar enerjisinden nasıl elektrik üretildiği öğretiliyordu. Bildiğiniz gibi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğiyle "Geleceğin Teknolojileri" ana temasıyla düzenlenen Türkiye'nin en büyük bilim festivali 7. THY Science Expo 2018, TÜYAP fuar alanında gerçekleştiriliyor.
Bilim tutkunları 4 gün boyunca bir araya gelecek. Etkinliğe BEBKA ve Türk Hava Yolları (THY) ile Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanı sıra Türksat, Roketsan, Atış Yapı, Ilıca İnşaat, Autodesk, Muradiye Su ve Aydın Okulları da sponsor oldu.
7. Türk Hava Yolları Science Expo 2018 çerçevesinde "Geleceğin Teknolojileri" ana temasıyla toplamda 110 bin lira para ödüllü 6 farklı kategoride proje yarışmaları, "Meslekler Yarışıyor" programı ve dünya rekorunun kırılacağı "Mangala Turnuvası" düzenleniyor. İnsansız hava araçları, drone ve bilim gösterilerinin de yer alacağı festival, çok sayıda konferansa ev sahipliği yapıyor. Etkinlik boyunca birçok farklı simülatör de festivale renk katacak.

URTEB'den konferans

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) bugün bir konferans düzenliyor. BTSO'da düzenlenecek konferansa Doç. Dr. Kerem Cem Şanlı konuşmacı olarak katılıyor.
Saat 14.00'teki ikram ile başlayacak toplantıda Doç.Dr.Kerem Cem Şanlı "Rekabet İhlallerinin Görünümü ve İhlal Kararı Sonucu İkili Yaptırım Müessesesi" konulu bir konuşma yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.