Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilim insanı duyarlılığı

Yazının Giriş Tarihi: 23.02.2017 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.02.2017 04:52

Geçenlerde Prof. Dr. Celal Şengör hoca bir programda üniversitede asistanlık dönemlerinde bir hocasının daha önceki bir çalışmasındaki yanlışlığı nasıl açık yüreklilikle dile getirerek 'yanlış yapmışım' dediğini anlattı. Bu bir bağlamda bir bilim insanının gerektiğinde böyle bir şeyi dile getirebileceğine de güzel bir örnekti.
Salı günü Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Prof. Dr. Mustafa Şahin'in kaleme aldığı Bursa ve İlçeleri Arkeolojik Kültür Envanteri (Nilüfer İlçesi) ve de ayrıca Odryses'ten Nilüfer'e Uluslararası Nilüfer Sempozyumu kitaplarını tanıtımının yapıldığı bir toplantı düzenlemişti.

Bu toplantıda UÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin hoca benzer bir olayı gündeme getirdi. Kendisi 2005 yılında UÜ'ye arkeoloji bölümünü kurmak için geldiğinde Nilüfer Belediyesi'nden gelen yetkililer, bölgelerindeki arkeolojik değerleri ortaya çıkarmak istediklerini dile getirdiğinde, Şahin "Nilüfer yeni bir yerleşim, burada arkeolojik bir değer bulamayız" demiş.
Bir yıl sonra yeniden yapılan ziyaret ile başlayan çalışmalar sonunda kökleri 8500 yıl öncesine giden ve Bursa'nın ilk yerleşim alanlarının buraları olduğu ortaya çıkmış.
Kendisine bilimle uğraşan, bilime gönül vermiş bir kişi olarak açık yürekliliği ve örnek davranışı için teşekkür ediyorum.

GESİAD sinerji toplantısı

Bursa Genç Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği( GESİAD) Sinerji Toplantısı'nın konuğu DizaynVip'in kurucusu Erbakan Malkoç'tu.
Almira Otel'de gerçekleştirilen toplantıda açılışı GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya yaptı. Kaya, "GESİAD olarak gerek hayata geçirdiğimiz projelerle ve gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle Bursa ve Türkiye Ekonomisi 'ne değer katmayı hedefliyoruz" dedi.
Girişimcilerin öncelikli hedefinin vatana sahip çıkarak, değer katacak projeler gerçekleştirmek olduğuna dikkat çeken Erbakan Malkoç şöyle dedi:
"Maalesef ülke olarak kendi değerlerimize yeteri kadar sahip çıkmıyoruz. Bizler bugüne kadar hep başkalarının yaptıklarını önemsedik, onların yaptıklarını değerli gördük."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.