Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilim Şenliği merhaba dedi

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2017 04:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin BEBKA iş- birliğiyle Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nin ev sahipliğinde düzenlediği Türk Hava Yolları 6. Bilim Şenliği TÜYAP Fuar Alanı'nda başladı.
Etkinliğin açılış sunumu Akınsoft firmasının robotları tarafından yapıldı. Bilim Şenliği 7 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık olacak.
Bilim Şenliği'nde bu yıl 3 bin 500 kişinin aynı anda yapacağı bilimsel atölye çalışmaları ile Guinness 'dünya rekoru' kırmaya çalışılacak.
Bu yılki şenlik Enerji Verimliliği teması ile gerçekleştiriliyor. Programda bulunan 102 bin lira ödüllü yarışmaya bin 100 başvuru yapıldı. Finale kalan 50 proje şenliğin sonuna kadar fuar alanında beğeniye sunulacak.
Açılışa Bursa Vali Yardımcısı ve BEBKA Genel Sekreter Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay ve diğer yetkililer katıldı.

Altepe "Türkiye'ye yakışan bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bunun öncülüğünü de Bursa'da yapmak bizi mutlu ediyor. Geleceğe yönelik üretimleri başarmalıyız. Birikimi teknik altyapısı ve okullarıyla Bursa'da bunu başarmalıyız. Kurduğumuz bilim merkezi ile çocuklar gençler büyükler bilimi içine sindirmiş oluyor. Onun için bu yatırımları yaptık. Artık her yerde yapılan çalışmalarle bilim gündemde. İlave 120 trilyonluk bilim merkezine yatırım yapıyoruz" dedi.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise, "Bugün gençlerin yapmış olduğu çalışmalarla araştırma ve geliştirme faaliyetleri her geçen gün artıyor. Bugün içinde bulunduğumuz bilim şenliğini iyi ki başlatmışlar. Bu bizim geleceğimiz ve eğitimimiz için çok önemli. Geçen yüzyılda olan mesleklerin hiçbiri bu yüzyılda yok. Onun için bu bilim şenliklerine öğrencileri yönlendirmemiz ve teşvik etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.
Daha sonra protokol stantları gezdi. Altepe, tek tek het standa uğradı.Ve çocuklarla bolca selfie çektirdi. Şenlik güzel anlara sahne oldu.

Başkan ve rektör torna başında

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay'ın gezdiği stantlardan biri de Ermetal Şirketler Grubu sahibi Fahrettin Gülener'in "benmaker" standıydı. Bu standa önce ben gelmiştim. Oradaki arkadaşlardan minyatür tornada bir ağaç işlemeye başladım. Arkasından Rektör Ulcay geldi. O aynı ağaca devam etti. Sonra da Bursa Büyüykşehir Belediye Başkanı Recep Altepe gelip, çalışmayı sonlandırdı. O günün anısına, o işlenmiş ağacı aldım.
Daha sonra Recep Altepe, Yusuf Ulcay Hocam ve Fahrettin Gülener ile birlikte bir anı fotoğrafı çektirdik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.