Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir demet yasemen

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2019 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2019 08:29

Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği yeni bir etkinliğe imza atıyor. Bursa Zeki Müren Türk Müziği Korosu "Bir demet yasemen" mottosuyla bahar konserini hafta sonu gerçekleştiriyor.
Dernek başkanlığını avukat İsmail Eren'in yaptığı Zeki Müren Kültür ve Sanat Derneği'nin Bursa Zeki Müren Türk Müziği Korosu'nu şef Remzi Çelikyay yönetiyor.
Konser 21 Nisan Pazar günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda saat 21.00'de gerçekleşecek.
Bu etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor.

ÜMİT YALIM ADD'DE KONUŞACAK

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri E. Kur. Alb. Ümit Yalım, Bursalılar'la buluşuyor. Ümit Yalım, Bursa'da yaşayan devre arkadaşı, Mehmetçik Vakfı Bursa kurucu temsilcisi E. Alb. İbrahim Güven'in daveti ve yaptığı koordinasyon sonucunda Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi'nde bir konferans verecek.
Yalım, Ege adalarında ve Doğu Akdeniz'de, geçmişten bugüne Türkiye'nin anlaşmalara dayalı haklarını Bursalılara anlatacak.
Ümit Yalım'ın konferansı 20 Nisan 2019 Cumartesi saat 17.00'de Ördekli Kültür Merkezi'nde yapılacak. Anımsanacağı gibi Ümit Yalım, Yunan Başbakanı Çipras'ın son Türkiye ziyaretinde, Heybeliada'da Ruhban Okuluna yaptığı ziyaret sırasında Çipras'a gaspedilen Türk adalarının ne zaman Türkiye'ye iade edileceğini sormasıyla da dikkatleri çekmişti.

CAFEROV'DAN ARYALAR

Bursa Bölge Devlet Sernfoni Orkestrası'nın bugünkü konuğu Azerbaycan Devlet Sanatçısı tenor Samir Ceferov.
Bu haftaki konserde, opera repertuvarının en güzel uvertürleri ve tenor aryaları ile napoliten şarkılarla buluşuyoruz.
Konserin solisti Azerbaycan Devlet Sanatçısı tenor Samir Ceferov'un sesinden aynı zamanda Azerbaycan müziğinin en güzel örneklerini dinleyeceğiz.
Ülkemizde tanınan İtalyan şef Alessandro Cedrone'nin yöneteceği konserde, Atatürk'ün en sevdiği arya olan Puccini'nin Tosca operasından "E lucevan le stelle" , Leoncavallo'nun Pagliacci operasından "Vesti la giubba" gibi aryaların yanı sıra,
Üzeyir Hacıbeyli'nin Arşın Mal Alan operetinden "Asgerin mahnısı" ve buna benzer birçok arya ve şarkı programda yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.