Hava Durumu

Bir eşofmanın anımsattıkları

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2020 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2020 07:53

Evdeyiz, kapı çaldı. Bir baktım Yıldırım Gençlik Hizmetleri ve Spor Kurum Müdürü Mehmet Demirci. Bildiğiniz gibi kendisi bir süredir, Güreş İl Temsilciliği de yapıyor. Buyur ettik, korona nedeniyle içeri girmedi, kapıda kendisi Güreş Federasyonu Başkanımız Musa Aydın'ın gönderdiği bir milli takım eşofmanını armağan etti.

Musa Aydın, bir süredir güreşe hizmet etmiş eski başkanlara, yöneticilere, bu korona günlerinde birer milli takım eşofmanı armağan ederek onlara bir vefa örneği göstermişti. Ben de bu konuyu Tofaş Spor Kulübü'nün kurucusu ve Güreş Federasyonu eski Başkanı Yalçın İpbüken'den öğrenmiş ve köşeme taşımıştım.

Öncelikle belirteyim, köşeme bunu yazdığım için bu eşofman gelmedi. Bakın eşofman hikayemi özetleyeyim.

Bu yıl 45. yıl oldu. Beni çoğunuz bir gazeteci olarak tanıyor. Ama ben aynı zamanda spor akademisini bitirmiş, spor bilimleri alanında master ve doktora yapmış bir kişiyim. Bu milli takın eşofmanı beni çok duygulandırdı ve eskilere götürdü.

İlk milli takım eşofmanını 1982 yılında Nail Yenice'nin Boks Federasyonu Üyesi olduğu dönemde Boks Milli Takım Kondisyoneri sıfatıyla giymiştim. Ardından bisiklet milli takımı ve rahmetli Rıfat Çalışkan ile bir yıl boyunca çalıştım. Mehmet Akpınar'ın voleybol Milli Takımı antrenörü olduğu dönemde onun çalışmalarına kısa süre katkıda bulundum.

Ardından, Tahsin Albayrak, Yücel Seçkiner ve Yalçın İpbüken'in Güreş Federasyonu Başkanlıkları döneminde Eğitim Kurulu Üyeliği yaptım. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Olimpik Akademi Komisyonu ve Eğitim Komisyonu'nda görev yaptım. 35 yılı aşkın bir süredir gurur duyduğum TMOK Üyeliğim devam ediyor.

Futboldan, voleybola; güreşten, basketbola kadar çeşitli antrenör kurslarında dersler verdim. Şu anda İstanbul Aydın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde Öğretim Üyesiyim.

Özetle eşofmanı hak ettiği düşünüyorum.

38 yıl önce ilk kez giyme onurunu yaşadığım milli takım eşofmanına yıllar sonra yeniden kavuştum. Ben beni gerçekten çok mutlu etti. Sevgili Musa Aydın kardeşimi bu vefalı davranışından ötürü kutluyorum ve teşekkür ediyorum.

TOFAŞ VE EŞOFMAN

Yıl 1985 Tofaş Basketbol Takımı Teknik Direktörlüğü'nü Önder Seden yapıyor. Yardımcısı ilk yıl Serdar Ersözlü, ardından da Mete Babaoğlu'ydu.

Önder Hoca ile birlikte Tofaş Basketbol Takımı'nın kondisyonerliğine adım atmıştım. Ama bir derdim vardı. Bana bir Tofaş eşofmanı vermemişlerdi. Ben de o zaman Tofaş'ın malzemelerini yapan Galeri Metin'e paramla bir Tofaş eşofmanı yaptırmıştım. Metin ağabey de taksit yapmıştı.

Yılmadık çalışmaya devam ettik. 25 yılımız orada geçti. Süreçte yöneticiliğe adım attık. Tofaş'ın spor giyim sponsorluklarında emeğimiz oldu. Uluslararası NİKE ile 5 yıllık anlaşmamızın mimarlarından olduk. Ve her sezon öncesi bizden önceki başkan ve yöneticilerimizi anımsayarak, onlara bir spor çantasında takım göndermeyi gelenek haline getirmiştik.

Çünkü şunu öğrendim. Başarı bir süreçte geliyor. Bu süreci çok ender insanlar sıfırdan yaşayabiliyor. Süreçte unutulmuş o kadar çok görünmeyen kahraman var ki...

Güreşe, Tofaş Spor Kulübü'ne ve spora emek vermiş herkese saygıyla.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.