Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir gün değil, her gün farkında ol

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2019 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2019 08:28

Toplum olarak kökleri binlerce yıl öncesine dayanan vakıf kültürüne sahibiz. Bunun dışında toplumumuzun özellikle de içinde yaşadığımız Bursa kentinin eğitim ve sağlık alanında hayırseveri, yardımseveri çoktur.
Böyle bir ortamın içinde uzunca bir süredir kurumlarda kurumsal iletişim çalışmaları kapsamında kurumsal sosyal sorumluluk bağlamında çeşitli projelere imza atıyor.
Tüm bu gelişmelerin dışında kısa sayılmayacak bir süredir de eğitim sistemimizin için sosyal sorumluluk ile ilgili projeler monte edilmeye başladı. Bu konuda her yaş grubundaki öğrenciler gerek proje hazırlayarak, gerek hazırladıkları projeleri hayata geçirerek bu konuda hem bilgi sahibi oluyor, hem de konuyu içselleştiriyor.

FARUK SARAÇ ÖĞRENCİLERİ

Bursa'da Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nda bu yıl otizm ile ilgili bir projeye öğrenciler imza attı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencileri 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla ''Bir gün Değil, Her gün Farkında Ol!" sloganıyla farkındalık projesi gerçekleştirdi.

Öğrenciler, Doruk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliği ile düzenledikleri etkinlikte otizmin hastalık değil, farklılık olduğuna değinen üniversite öğrencileri, yaptıkları etkinliği 3 Nisan günü gerçekleştirdiler.
Etkinlikte bu sürecin bir günden ibaret olmadığını, otizm hastalığını taşıyan çocukların her zaman yanlarında olduklarını vurguladılar. Proje kapsamında 20 öğrenci bir araya gelerek Doruk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde otizmli çocuklar ile vakit geçirerek, hediyeler dağıtarak, çocukların gönüllerini fethederek yanlarında olduklarını gösterip günün anlam ve önemini tazelediler.Faruk Saraçlı gençleri kutluyorum.

ORKESTRAMI DESTEKLİYORUM

Bursa Filarmoni Derneği, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'na kaynak sağlamak amacıyla "Orkestramı Destekliyorum" sloganıyla bir Viyolonsel- Piyano Resitali düzenledi.
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nı desteklemek amacıyla düzenlenen konserde, iki usta isim Marie Hallynck ve Muhiddin Dürrüoğlu bizlerle birlikte olacak.
Muhiddin Dürrüoğlu ülkemizi yurtdışında temsil eden en önemli besteci ve piyano virtüözlerimizden biri. Eşi Marie Hallynck ise yine kendisi gibi Belçika Kraliyet Müzik Akademisi profesörlerinden ve de viyolonsel sanatçısı. Bu ünlü iki sanatçı, Brahms, Chopin, Debussy gibi bestecilerden klasik repertuarın en güzel viyolonsel-piyano sonatları ile birlikte birbirinden ilginç eserlerle karşımıza çıkacaklar.
Konser 9 Nisan 2019 Salı akşamı saat 20,00'de Bursa Merinos Parkı içindeki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde.
Klasik müzik meraklılarına duyurulur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.