Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir ince sızı, Nisan 1915

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2018 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2018 08:18

Yakın tarihimizin trajik insan öykülerinden biri de Nisan 1915'te yaşandı. Bursa Devlet Tiyatrosu, bu çalkantılı yılları "Bir İnce Sızı Nisan 1915" oyunuyla AVP sahnesine taşıyor.
Tufan Gündüz'ün kaleme aldığı ve Faruk Emre Özünlü ile birlikte sahneye uyarladığı "Bir İnce Sızı Nisan 1915" oyununu Adnan Erbaş yönetiyor. Oyunda Çanakkale Destanı ve Ermeni olayları trajik insan hikâyeleri eşliğinde anlatılıyor.
Oyunun 25 Aralık'ta prömiyeri yapılacak ve sezon boyunca devam edecek.
Bu oyunun dekor tasarımı Özlem Karabay, kostüm tasarımı İnci Kangal Özgür, ışık tasarımı Ali Karaman, müzikleri ise Gürkan Çakıcı imzası taşıyor.
Dev bir kadronun görev aldığı oyunda başlıca rolleri şu isimler canlandırıyor:
"Erkan Erdem, Emre Nurettin Örük, Harun Türköz, Cenk Turan, Kemal Okur, Can Yıldırım, Kerim Çağrı Zora, Aşkın Kürsat, Adnan Tunalı, Melike Ergüzen, Öykü Esendemir, Ömer Naci Topcu, Orhan Ergün, Çağrı Dulun, İbrahim Şahin, Acan Ağır Aksoy, Erem Nalcı, Murat Divitçioğlu, Erdem Erdoğan, Akif Oktay, Salih Cem Şener, Murat Emrah Kanra, Emre Usta, Tarkan Rast, Suat Çelikkökü, Zeynep Yılmaz."
Oyunla ilgili olarak Bursa Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan, "Oyun, Bursa Devlet Tiyatrosu'nun en prestijli oyunlarından biri olacak, tüm sanatseverleri tiyatromuza davet ediyor, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin izlemelerini tavsiye ediyorum" diyor.

7. HİÇ ÖDÜLLERİ BAŞLIYOR

7. Halkla İlişkiler Çalışmaları Ödülleri (HİÇ) 2019 süreci "HİÇ Fark Yaratıyor" sloganıyla başladı. Dereceye girenler görkemli bir törenle 18 Nisan 2019 tarihinde ödüllerini alacaklar. Ödül başvuru süreci, BHİD Yönetimi, HİÇ Komite üyeleri ve basın mensuplarının katılımı ile 20 Aralık'ta Otantik Club Hotel'de düzenlenen basın toplantısıyla başladı. Başvurular, 8 Mart'a kadar www.hicodulleri.org adresinden online olarak yapılabiliyor.
Toplantıda 2019 HİÇ Ödülleri hakkında ayrıntıları paylaşan BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sönmezay, şunları söyledi:
"Bursa Halkla İlişkiler Derneği olarak, Halkla İlişkiler projelerini 2013 yılından bu yana düzenlediğimiz HİÇ Ödül Törenleri ile geniş kitlelere duyurduk. Amacımız farklı sektörlerin yoğun emekler harcayarak ortaya koydukları projelerin ödüllendirilmesi dışında, kurumlara örnek teşkil etmesi, mesleğin gelişimine katkı sağlaması, çağımızın yenilik ve yöntemlerinin sektörle paylaşılmasıdır. Bilindiği üzere Halkla İlişkiler projeleri kurumlar için olmazsa olmazlardandır. HİÇ Fark Yaratıyor! sloganıyla projelerin farkını ortaya koymak isteyen tüm kurum ve kuruluşları HİÇ Ödülleri'ne başvurmaya davet ediyoruz"
Başkan Sönmezay, 2013 yılında 18 proje ile başvuru yapılan HİÇ Ödülleri'ne 2018 yılında ise 78 proje ile başvuru yapıldığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.