Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir prömiyer ve Kozmik Varyasyonlar

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2019 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2019 09:01

Cem Esen, 1997 yılında Adana'da doğdu. İlk piyano eğitimine Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Can Çoker ile başladı. 9 yaşından beri aynı zamanda besteciliğe de ilgisi olan Esen, bu zamana kadar 11 (opus) bestesini yayınladı.

Çağdaş Eğitim Vakfı'ndan eğitim desteği alan Esen, piyano eğitimine 2015 yılından beri Hannover Music Hochschule'de Prof. Roland Kruger ile devam etmekte.
Perşembe akşamı BBDSO bir dünya prömiyeri gerçekleştirecek. Cem Esen'in "Kozmik Varyasyonlar" adlı eseri dünyada ilk kez seslendirilecek.
Cem Esen konsere piyanoda solist olarak da katılıyor.

Cem Esen'in Kozmik Varyasyonlar adlı eseri serbest varyasyon formunda yazılmış bir parça. Eserin "Kozmik" olmasının nedeni, orkestranın görkemli renklerine ve piyano ile yarattığı kaosun güzelliğine borçlu olması olarak yorumlanmakta.

Konser Wolfgang Amadeus Mozart'ın 20. piyano konçertosu ile devam edecek. Ludwig van Beethoven'ın dünyamızın doğal güzelliklerini, köy yaşamını müziğiyle anlattığı "Pastoral" başlıklı 6. Senfonisi ile sona erecek.
Bu konserde orkestranın şefliğini ise üç kuşaktır müzisyen bir aileden gelen, genç kuşağın başarılı orkestra şeflerinden Artun Hoinic yönetecek.

ÖZER MATLI: "VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Bursa Ticaret Borsası, ülkemizde bir ilke imza atarak, Avrupa Borsalar Birliği'ne üye olan ilk borsa olmuştu. Bununla da yetinmeyen, Bursa Ticaret Borsası 2024 yılında yapılacak olan 64. Avrupa Tahıl Alım Günleri'ne aday oldu.
Bursa, Paris, Bologna ve Rotterdam ile birlikte finale kaldı. 37 üyenin kapalı zarf usulü oy kullandığı oylamada 3. olduk. Bursa Ticaret Borsası (BTB) Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve TOBB Borsalar Müdürü Yiğit Ateş'in ülkemizi temsil ettiği oylama sonunda, 2024 yılı Avrupa Tahıl Alım Günleri'nin organizasyonu Paris'e verildi.

BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
"2024 yılında yapılacak organizasyon Bursamızın hakkıydı ama olmadı. Bizler Ülkemizin, kahraman Mehmetçiğimizin ve haklı mücadelemizin dün yanındaydık, bugün yanındayız, yarın da yanında olmaya devam edeceğiz.
Bu süreçte bizlere verdiği desteklerden dolayı Ticaret Bakanlığımıza, Tarım ve Orman Bakanlığımıza, TOBB Başkanım Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu'na TOBB camiamıza, Bursa Valiliğimize, Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz ile kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum"

Dün telefonda sohbet ettiğim Özer Matlı, bu konuda asla vazgeçmeyeceklerini, bu organizasyonu ülkemize ve Bursa'ya getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek şöyle devam etti:
"Bu ilk deneyimimizdi. Bizim buradan çıkarmamız gereken dersler var ise çıkarıp, bir sonraki alım günlerine yeniden aday olacağız. Hedefimiz ülkemize ve Bursa'ya bu önemli organizasyonu getirmektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.