Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitirme projeleri yarıştı

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2017 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2017 07:38

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi ile Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü arasındaki protokol çerçevesinde gerçekleştirilen Öğrenci Bitirme Proje Yarışması sonuçlandı.
Öğrencilerin projelerini inceleyen seçici kurulda MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi D. Alparslan Gürbüzer, Endüstri Mühendisleri Mevhibe Mehtap Oğuz, Özcan Altınay, Hüseyin Gencer ve Murat Korkut yer aldı.

"Bitirme Projesi Yarışmaları"nda ödül alan proje ve projeleri hazırlayan öğrenciler ve projeyi destekleyen firmalar şöyle:

" 1. Montaj makinelerinin maliyetlerinin, mühendislik ve üretim sürelerinin standartlaşması. Canberk Atalay, Dilara Yaşar, Duygu Keseroğlu, Atalay Meriç Çamlıbel (BOSH), 2. Üretimin tüm hatlarını kapsayacak şekilde tesis planlaması çalışması, Esra Tan, Begüm Şener, Nuray Erdem (ŞAHTERM) ve 3. Fabrika içi frekansiyel malzeme tedariği sistematiğinin kurulması, Dilan Aktokluk, Ayşen Yıldız, Müge Sinem Çağlıyan (BOSH REXROTH)."

Plaza Akademi

Kentimizin turizm ve organizasyon alanındaki öncü firması Plaza Turizm bünyesinde bir Plaza Akademi oluşturdu.
Plaza Turizm'in sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği 'Plaza Akademi'; Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi, İl Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB ve AMADEUS'un destekleriyle "Rezervasyon ve Biletleme Eğitimi Sertifika Programı"nı başlatıyor.

Neriman Bale Okulu

Kentimizi bale ile tanıştıran Neriman Bale Okulu'nun yıl sonu resitali Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi.
Resitalde 4 ile 20 arasında değişen öğrenciler klasik ve modern danstan örnekler sundu. İstanbul Devlet Balesi Sanatçısı Deniz Polat ve Neriman Bale Okulu öğrencilerinden Gülşah Ayan'ın Paris Alevi dansıyla başlayan resital, koreografisini Canan Şahin'in yaptığı "Hayata Dans Et" adlı eserle devam etti. Ardından müziği P.İ. Tchaikovsky'e, koreografisi Marius Petipa'ya ait olan ve Neriman Bekiroğlu tarafından sahneye konulan Uyuyan Güzel'de dans eden Neriman Bale Okulu öğrencileri ile konuk sanatçı Deniz Polat danslarıyla izleyenleri büyüledi.

Resitalin sonunda söz alan Neriman Bekiroğlu, geçen yıl da Mevlana'nın "Hepimiz tek kanatlı meleğiz, ama birlikte olduğumuzda uçabiliriz" temasıyla dans edildiğini, bu yıl ise sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı vurgulamak adına Yunus Emre'nin "Sevelim, sevilelim, dünya hiç kimseye kalmaz" sözünden esinlenerek tema olarak seçtiklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.