Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BM toplantısı mı, sergi mi?

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2019 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2019 08:48

Vietnam Büyükelçisi, Hindistan, Bangladeş ve Belarus başkonsolosları ve İran Kültür Ataşesi cumartesi günü Yalova Yolu üzerindeki Teknik Oto'daydı. Diplomatik bir toplantıda değildik. Onları bir araya getiren bir sanatsal tutkuydu. Bu tutku fotoğraftı.

Ayrıca aynı zamanda Orhan Holding bünyesindeki 4 kıtada, 15 ülkede 31 fabrika üst düzey yöneticilerinin yıllık toplantıları da bu etkinlikle çakışınca adeta bir Birleşmiş Milletler etkinliğinde bulduk kendimizi.

Johann Zahn ilk fotoğraf makinesini 1685'te tasarladı. Yazdığı kitapta günümüzdekine benzer bir fotoğraf makinesi olan camera obscura'nın çizimleri vardı. Johann Zahn'ın fotoğraf makinesi fikri çizimlerden öteye gidemedi. İlk fotoğraf Joseph Nicephore Niepce tarafından 1814 yılında çekildi.

O günden bugüne fotoğraf gittikçe çeşitlenen iletişim araçları, gelişen teknolojilerle cep telefonumuza sığan bir biçimde yaşantımızın vazgeçilmezi oldu.

ORHAN HOLDİNG VE FOTOĞRAF

4 kıtada, 15 ülkede 31 fabrika ve 5 teknik merkez ile binlerce çalışana ekmek veren Bursa'da doğan Orhan Holding otomotiv yan sanayinin önemli bir global aktörü olarak ülkemizi ve kentimizi dünyaya tanıtmaya devam ediyor.
Kuşkusuz bu değerli kuruluşumuzun bir başka özelliği de kurumsal sosyal sorumluluğun her alanında doğduğu kente katma değer yaratmak. İşte bu değerlerden biri de sanat ala- nında düzenli olarak 20 yıldır hayata geçirdiği ve bu yıl uluslararası platformda 15.'si gerçekleştirilen 15.Orhan Holding Uluslararası Fotoğraf Yarışması.

YARIŞMADAN NOTLAR

20 yıldır hayatımızda olan ve 15 yıldır uluslararası niteliğe kavuşmuş ve uluslararası takvimde yer bulan bu yarışmanın bu yılki serbest temasında siyah beyaz, renkli ve deneysel kategori olmak üzere 3 ana kategoride değerlendirme yapıldı.

Bu yılki yarışmaya siyah beyaz kategorisinde 776 yarışmacı, 2933 fotoğraf ile; renkli kategorisinde 807 katılımcı, 3077 fotoğraf ile ve de deneysel kategoride 461 katılımcı, 1631 fotoğraf ile katıldı.
Toplamda 62 ülkeden , 839 katılımcı, 7641 fotoğraf ile yarıştı.

TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) YKB Cengizhan Günesen, FİAP (Uluslararası Fotopraf Sanatı Federasyonu) Türkiye Temsilcisi Yusuf Biton'un da yer aldığı ödül törenine Bursa iş ve sanayi dünyasından çok sayıda isim ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın da katıldı.

NECLA ORHAN'A TEŞEKKÜR

Bu hem kentimizi, hem de ülkemizi uluslararası platformda tanıtan etkinliğin mimari Orhan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Necla Orhan. Necla Hanım'ın çocukluğunda bir radyo programında hayatına giren fotoğraf aşkı yıllardır devam ediyor. O bu aşkı 20 yıl önce şirket içinde başlattığı yarışmayı, süreçte geliştirerek ve uluslararası boyuta taşıyarak sürdürmeye devam ediyor.


Öncelikle kendisine teşekkür ediyorum. Sonra da Orhan Holding'e emeği geçenleri kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.