Hava Durumu

Bölge Toplantısı Bursa'da yapılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2020 08:07

Dr.Fahrettin Koca, Sağlık Bakanı. Kendisi yarın Bursa'da olacak. Çalışmaları kapsamında çeşitli illere yaptığı ziyaretlerden birsini gerçekleştirecek. Tesadüfen bu ziyaret kentimizdeki vaka sayılarının arttığı bir döneme denk geldi.

Dileğim Bursa'dan vereceği mesajları, kentimizde umursamaz biçimde yaşamaya devam eden "Bana bir şey olmaz" mantığı içindeki insanlarımızın anlaması.

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Bakan Koca, Bursa ziyareti sırasında ayrıca bir bölge toplantısı da gerçekleşecek. Bu toplantıya Bursa, Balıkesir, Yalova, Bilecik ve Kütahya İl Sağlık Müdürleri katılacak.

Bursa programının büyük bir bölümünü Bursa Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirecek olan Bakan Koca'ya, burada Bursa Valisi Yakup Canbolat ve İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz'ın koronavirüs vakaları ve alınması planlanan tedbirler ile ilgili bir brifing vereceği belirtildi. Koca ayrıca Yüksek İhtisas'ı da gezecek.

Bilindiği gibi birkaç gün önce Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer , görevinden istifa etmiş ve yerine Balıkesir Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz atanmıştı. Bakan Koca'ya Bursa ziyaretinde yeni İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz eşlik edecek. Bu vesile ile kendisine hoşgeldiniz diyorum.

Bakan Koca'dan da ricam.

"Sayın Bakanım Bursalılar'a seslenirken, her zaman yaptığınız gibi üstüne basa basa durumu anlatın lütfen. Herkesin anlayacağı bir dille."

I.BASAMAK GÜÇLENDİRİLMELİ

Mevcut sağlık sistemimiz içinde uzunca bir süredir Aile Hekimliği mekanizması çalışıyor. Bu noktada ilk başvuru noktamız, I.Basamak olarak değerlendirilen Aile Hekimlerimiz.

Ailemiz hekimlerimiz tüm hekimlerimiz gibi yoğun çalışmalar içersindedir ve bu pandemi sürecinde de vakalarla ilk karşılaşanlar konumunda. Herkesin bildiği gibi ülkemizde meslekler içersinde enflasyonu olmayan yani ülke ihtiyacının altında olan tek meslek grubumuz hekimlik. Bu açıdan her bir hekimimiz (elbetteki diğer meslek grubundaki insanlar gibi) değerli. İhtiyacın altında bir mevcudiyet söz konusu olduğunda doğal olarak değer daha çok artıyor.

Bu Aile Hekimliği sistemi başladığında yanlış anımsamıyorsam hekim başına 4 bin kişi düşüyordu. Şimdi bu oran 3 bin 500'ün altına indi. Ama hedef 2 bin 500 rakamını yakalamak.

BTO Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan dün yaptığı açıklamada, COVID-19 ile mücadelenin daha etkili olması birinci basamak sağlık merkezlerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yani Aile Hekimliği sisteminin güçlendirilmesinden söz etti.

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr.Alpaslan Türkkan sözlerine şöyle devam etti:

"Korunmak tedavi etmekten daha insancıldır. COVID-19 ile hastanelerde hasta tedavi ederek mücadele edilemez. Bu süreçten dersler çıkararak kendimizi ve kurumlarımızı yenileyerek yaşamımızı sürdürmek zorundayız. Bildiğimiz ama yönetimlerin göz ardı ettiği gerçek bir kez daha kendisini hatırlattı.

Türkiye'de birinci basamağın adresi aile sağlığı merkezleri ve aile hekimleridir. Geleceğe hazır olmak için birinci basamağın güçlendirilmesi zorunludur. Aile sağlığı merkezlerinin nitelik ve nicelik yönünden desteklenmesi, aile hekimlerinin özlük haklarının düzenlenmesi acil beklentilerimizdir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.