Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boşa kürek çekmek

Yazının Giriş Tarihi: 04.04.2017 04:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.04.2017 04:39

Günümüzden yaklaşık 13.8 milyar yıl önce büyük bir patlama (big bang) ile oluşan içinde yaşadığımız evrende, dünyamız 4.5 milyar yıldır, güneşin çevresinde dönmeye devam ediyor.
İnsanoğlu da yaklaşık 20 milyon yıldır "kamil insan" olma yolunda(!) ilerliyor.
Yaşam adını verdiğimiz insanoğlu verilmiş en büyük hediye ise özünde bir enerjidir. İnsan vücudu özünde yetenekli bir enerji dönüşüm merkezidir. Taşıdığımız trilyonlarca hücre, besinlerle aldığınız gücü enerjiye çevirebilen organcıklarla donatılmıştır. Besinlerle aldığımız gücü kullanılabilir enerjiye çeviren süreçlerle yaşam devam eder.
İnsanoğlu günlük yaşantısı içinde fiziksel, zihinsel, psikolojik ve sosyolojik bir enerji harcar. Tüm insanların harcadığı enerji ise dünyanın enerjisidir.

Burada ülkemiz özelinde son dönemlere göz attığımızda insanlarımız harcamış olduğu enerjinin çoğunu; evet-hayır kampanyaları, kısır siyasi sataşma ve sürtüşmeler ve özünde gerek bireysel, gerek toplumsal katma değer yaratmayacak konulara yoğunlaşıldığı görülmektedir.
Özetle "boşa kürek çekilmektedir" gibi geliyor, bana.
Bir an önce bu işlerden kurtulup, ülkenin geleceği için katma değer yaratacak konulara yoğunlaşalım.

TARGED kuruldu

Artık, üretmek yetmiyor. Önemli olan katma değerli ürün veya yüksek teknolojili ürün üretebilmek.
Bunun tek yolu da teknoloji, araştırma ve geliştirmeden geçiyor. Geçtiğimiz aylarda kentimizde gönlünü bu konuya vermiş bir grup gönüllü insanımız kısa adı TARGED olan Teknolojik Araştırma ve Geliştirme Derneği'ni kurdular.
Daha önceden çeşitli sanayi kuruluşlarında ve diğer alanlarda mesleki deneyimlerini yaşayan kimisi çalışan, kimisi kendi işinin başında olan bir gönüllü grup bu derneği oluşturdu. Derneğin kurucu başkanlığını Serhat Sevinç yapıyor.
Derneğin kurucuları şunlar:
"Savaş Arıkan, Ertuğrul Yalçınbayır, Hayati Korkmaz, Serhat Sevinç, İdris Cevheroğlu, Tolga Yücel , Gökhan Yenikaya."
Derneğin iki temel amacı var. Burnlardan biri ülkemizde bağımsız olarak çalışan ve bir bağlamda sanayiciye hizmet veren Teknoloji Enstitüsü kurmak ve sanayiciye yönelik bir üst akıl oluşturmak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.