Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BOSB'nin Çevre Oscar'ları gecesi

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2018 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 08:29

Bir türün devamının ana koşulu içinde yaşadığı ekosisteme uyumu ile doğru orantılıdır. Dünyada türünü devam ettiren canlıların tümü çevreye uyum içindedir. Sadece insanoğlu bunu kaale almaz ve doğayı kendine uydurmaya çalışır.
Charles Darwin yıllar önce "Doğaya uyum sağlayanlar türünü devam ettirir, sağlayamayanlar yok olur" demişti.
Dünyanın oluşumundan sanayi devrimine kadar olan süreçte doğaya salınan karbondioksit miktarının katbekat fazlası o günden, günümüze kadar salınmaktadır.
Sanayi devriminden beri, özellikle fosil yakıtların yakılması (petrol, doğalgaz ve kömür), ormansızlaşma ve sanayi süreçleri gibi çeşitli insan kaynaklı etkinliklerle atmosfere salınan sera gazlarının atmosferdeki birikimlerindeki hızlı artışa bağlı olarak, şehirleşmenin de katkısıyla doğal sera etkisi yaratır.
Bu da yeryüzündeki ve atmosferin alt bölümlerindeki (alttroposfer) sıcaklık artışına neden olarak "Küresel Isınma"yı oluşturur.
İnsanoğlu çevreyi her bağlamda fütursuzca kirletmektedir. Bilindiği gibi çevre kirliliği genel olarak; hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, gürültü kirliliği ve görüntü kirliliği olarak sınıflandırılır.
Çevre kirlilikleri doğaya zarar vererek doğrudan veya dolaylı olarak doğada yaşamını sürdüren tüm canlıların zarar görmesine neden olmaktadır.
Çevrenin kirlenmesi, ekosistemin dengelerini bozarak iklimsel değişikliklere sebep olmaktadır.

BOSİAD ÇEVRE OSCAR'LARI

Bursa OSB ve BOSİAD'ın "Çevreci Üretim Temiz Gelecek" sloganıyla düzenlediği Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması sonuçlandı. Yarışma Bursa OSB bünyesindeki firmaları arasında Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler, Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler ve İzin-Lisans Muafiyeti Olan Tesisler olmak üzere 3 ana kategoride düzenlendi. Ayrıca aynı kategorilerde bu yıl ilk kez teşvik ödülleri de verildi.

KİMLER VARDI

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Sheraton Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine; AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, Bursa OSB ve BOSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve sanayiciler katıldı.

OSCAR SAHİPLERİ

"Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler" kategorisinde birinci İpeker Tekstil, "Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler" kategorisinde birinci Martur Sünger ve Koltuk Tesisleri ve "İzin-lisans Muafiyeti Olan Tesisler" kategorisinde birinci Beyçelik Gestamp oldu.
Çevre teşvik ödülleri de; Çevreye Duyarlı Ürün kategorisinde PLA İplik Üretimi ile Korteks Mensucat'a, Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir İnovasyon kategorisinde SPEAR Projesi ile enerji optimizasyonu gerçekleştiren Aktaş Hava Süspansiyon Sistemleri'ne ve Çevreye Duyarlı Yatırım alanında atık geri kazanımı ile Erkurt Holding şirketlerinden Formfleks Yatırım Ürünleri'ne gitti.
Ödül alanları çevreye gösterdikleri duyarlılıktan ötürü kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.