Hava Durumu

BOSB ve Dünya Engelliler Günü

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2018 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 08:22

Toplum olarak genelde biz bazı özel durumları sadece yılda bir kez anımsarız. Bu konulardan biri de nerede ise toplumun yüzde 12.5'ini oluşturan engelli vatandaşlarımızdır. Bu konuya yaşamlarını adamış bazı özel STK'ların dışında, bazı kurumlarımız da geliştirdikleri projelerle en azından farkındalık yaratma konusuna destek vermektedir.
Bunlardan biri de Bursa Organize Sanayi Bölgesi'dir. BOSB, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Bu etkinlik Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Meslek Okulu ve Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim Uygulama Okulu işbirliği ile hayata geçirildi.
Engelli gençlerin mesleki eğitime ve üretime dâhil olmalarına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğe; Zorlu Holding Eş Başkanı Zeki Zorlu ve eşi Türkan Zorlu ile Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz'ın yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayiciler, okul yöneticileri ve engelli çocukların aileleri katıldı.
Etkinlikte kürsüye eşi Zeki Zorlu ile birlikte gelen Türkan Zorlu, ülkemiz nüfusunun yüzde 12,29'unun engelli çocuklardan oluştuğuna dikkat çekerken bu çocuklar için daha fazla kuruma ihtiyaç olduğunu belirtti.

Tofaş'ın İK tarihinden

Pazartesi günü Bursa Hilton Otel'de Yalın Enstitü tarafından Yalın İK Zirvesi düzenlendi. Bilindiği gibi Yalın Enstitü'nün kurucusu Yalçın İpbüken, Tofaş'ın kurucu Personel Müdürü ve Tofaş Spor Kulübü'nün de kurucusu.
İpbüken açılışta bir konuşma yaptı. Diğer konuşmacılar arasında da Tofaş'ın üçüncü İK Direktörü Eşber Çekiç ve şu andaki İK Direktörü Burhan Çakır da vardı.
Zirve sırasında bu üçlü bir araya gelip, bir anı fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler. Aradaki tek eksik Tofaş'ın Ayvalık'ta yaşayan ikinci İK Müdürü Ersin Taş'tı.
Hepsine sağlıklar diliyorum.

Donizetti Ödülleri'ne bir Bursa damgası daha

''Türkiye'nin Klasik Müzik Dergisi'' Andante tarafından her yıl verilen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nin sekizincisi pazartesi günü kamuoyuna açıklandı.
2010 yılından beri verilen ödüllerde daha önceden Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, "Yılın Orkestrası" ödülüne layik görülmüştü.
Bu yılki Yılın Genç Müzisyeni (30 Yaş Altı) ödülüne Emre Engin (Keman) layik görüldü. Bu genç yeteneğimiz Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan sonra Londra Kraliyet Müzik Okulu ve Pinchas Zukerman'ın öğrencisi olduğu New York Manhattan Müzik Okulu'nda lisans eğitimini tamamladı. Yale Müzik Okulu'na doktora öğrencisi olarak kabul edildi. İKSV'nin Aydın Gün Teşvik Ödülü'ne değer görüldü.
2017 yılında CRR Konser Salonu'nda seslendirdiği Adnan Saygun'un Keman Konçertosu'ndaki olağanüstü yorumu ardından, Gürer Aykal tarafından kurulan New Manhattan Sinfonietta'nın başkemancılığına getirildi. Bu gerekçeler ona ödülü getirdi. Sevgili Emre Engin'i kutluyorum. Bizleri onurlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.