Hava Durumu

BOSİAD, çevre ve yarışma

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2021 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2021 08:10

BOSİAD, 10 Ağustos 2011 tarihinde Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği olarak kuruldu. 2015 yılında BOSİAD İlker Oral'ın başkanlığı döneminde 'Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması'nı başlattı.

Büyük ilgi gören bu yarışmasının 5.si geçtiğimiz yıl "Çevreci Üretim, Temiz Gelecek" sloganıyla yapılacaktı. Şubat 2020'de duyurusu yapılan bu yarışma pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl ertelenmek zorunda kaldı.

Şimdi Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması'nı ertelemek zorunda kalan Bursa OSB ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD), kaldığı yerden devam etme kararı aldı.

Kademeli normalleşme adımları ve aşılama oranın artmasıyla eylül ayı ile birlikte yarışma başvurularını almaya başlayacak olan BOSİAD, 15 Ekim'de de yarışma başvuruları sonlandıracak.

Sürdürülebilir çevreci yaklaşımla Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Çevre Mühendisliği akademisyenleri tarafından online olarak başvuru ve değerlendirmelerin yapılacağı yarışmanın ödül töreni ise yeni bir olumsuz gelişme olmaması halinde kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

ÇAĞAN NE DEDİ?

Sürdürülebilir çevreci yaklaşımla sanayicilerin çevreye olan duyarlılığını ortaya koyarak farkındalık yaratmak amacıyla düzenledikleri 'Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması'nı, 'Çevreye saygılı üretim yapacağım' söyleminin vicdana, samimiyete döküldüğü yer olarak açıklayan BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, Eylül 2021'de 5'incisi yapılacak yarışmanın markalaşma sürecini ve bir sanayici olarak çevreye bakış açısını açıkladı.

2015 yılındaki ilk yarışmanın ardından çevre konusunun konuşulmaya başlandığını, bütün firmaların çevreyle ilgili adımlar atmak istediğine dikkat çeken Başkan Çağan, şunları söyledi:

"Ödüllendirilen firmalar dışında diğer firmalar için de güzel bir örnek, farkındalık oluşturdu. Yarışma sonrasında Bursa OSB'mizde bir bilinçlenme gördük. Amacımız farkındalıktı, bu farkındalığı yarattığımızı gözlemledik. Sanayiciler her geçen yıl daha da istekli yarışmaya hazırlanıyorlar. Yarışmamıza Sayın Valimiz Yakup Canbolat ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi'nin de çok ciddi desteği var. Katılan herkes bizim için birincidir. Amacımız eksikleri ortaya çıkarmak, bir birinci seçip rekabeti doğurmak değil, beraber toplum bilinci ile bir sinerji yaratarak, şehrimiz için, ülkemiz için daha güzel günleri geri getirmektir."

YARIŞMA HAKKINDA

Bursa Organize Sanayi Bölgesi şirketleri arasında bu yıl 5.'si düzenlenecek olan ve Eylül ayı ile birlikte başlayacak başvurular için son başvuru tarihi 15 Ekim 2021. Sürdürülebilir çevreci yaklaşımla online olarak başvuru ve değerlendirmelerin yapıldığı yarışma, Bursa OSB firmaları arasında "Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler", "Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler" ve "İzin-Lisans Muafiyeti Olan Tesisler" olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilecek.

BOSİAD ayrıca çevrecilik konusunda 'dikte ettirilen' değil, 'oyun kurucu' bir Türkiye hayaliyle Bursa Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü ve Uludağ Çevre Topluluğu (UÇET) iş birliğine girerek 'Çocuklarla Elele Çevreci Sanayiye' Projesi'ni uygulamaya soktu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.