Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boyacı sahne aldı

Yazının Giriş Tarihi: 19.11.2019 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.11.2019 08:56

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yoğun ve verimli bir çalışma dönemine girdi. Tiyatro "Can Ateinde Kanatlar (Mevlana)" adlı oyunun ardından ikinci prömiyerini de gerçekleştirdi. Merhum Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı "Boyacı" isimli oyunun Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılan prömiyeri ilgi gördü.

Etkinliğe katılanlar arasında merhum Tuncer Cücenoğlu'nun eşi Aygül Cücenoğlu ve kızı Gamze Cücenoğlu da vardı.

Oyun bir doktor muayenehanesine boya yapmak üzere gelen fakat karısının da teşvikiyle doktorun yerine geçen boyacı Kadir'in, sonrasında muayenehaneye gelen toplumun çeşitli katmanlarından kişilerle başlayan komedi tarzındaki iletişimini konu alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fethi Yıldız, oyunun sonunda merhum Tuncer Cücenoğlu'nun eşi Aygül Cücenoğlu'na çiçek takdim etti.

Ayrıca Tayyare Kültür Merkezi Fuaye Alanı'nda Tuncer Cücenoğlu'nun 50. sanat yılı anısı için hazırlanan ve birçok dile çevrilmiş, çeşitli ülkelerde gösterilmiş oyun afişlerinin sergisi de açıldı.
Geçtiğimiz temmuz ayında vefat eden Tuncer Cücenoğlu'nun kaleme aldığı "Boyacı" oyununun yönetmenliğini Murat Liman yapıyor. Işıl Keskin Peynici'nin yardımcı yönetmen olarak görev aldığı oyunda; Şehir Tiyatrosu sanatçıları Mehmet Ali Açıl, Didem Akın Açıl, Nihal Türksever Erten, Günay Yunus Güney, Uğur Serener, Volkan Yıldız, Kutlay Akbal, Didem Hun Liman, İpek Zeylan Sergen Bölük ve Seçkin Kaymaz rol alıyor. Oyunun müziği Ömer Göktepeliler ve Murat Liman'ın, dekor tasarımını Murat Şimşek'in yaptığı oyunda, ışık tasarımı Serdar Solum ve Ferdi Suna'ya, ses ve efekt uygulaması ise Cem Dolmacı ve Orhan Akkaya'ya ait.

UBP VE MEM İŞBİRLİĞİ

Geçtiğimiz günlerde milli eğitim açısından önemli bir protokola imza atıldı. Bu protokol ile Bursa'daki tüm ortaöğretim okullarının öğrenci ve öğretmenlerinde buluşçuluk ve yenilikçilik bilincinin oluşmasına yönelik protokol imzalandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve UPB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Kaya arasında imzalanan protokol ile patent-marka konusunda yetkin ve bilinçli bir neslin yetiştirilmesi hedefleniyor. 3 yıl boyunca devam edecek protokol çerçevesinde Bursa'daki tüm resmi ortaöğretim okullarında öğretmen ve öğrencilere "Patent, Faydalı Model ve Marka" eğitimleri verilecek.

Protokol imza töreninde konuşan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger şunları söyledi:

"Bu yolculuğa çıkmak için projeyi düşündükten 3 ay sonra Bakanlığımız patentle ilgili çalışmalar yapmaya başladı. Bursa olarak bizlerin bu işi öngörmesi ve çalışmalar yapmaya başlaması da ayrı bir mutlu vesilemizdir. Yakın zamanda Türkiye genelinde hayata geçirilecek bu projeye toplamda 200 başvuru yapıldığı bilgisini aldık. Bizim adımıza sevindirici olan başka bir gelişme ise bu başvuruların 50'sinin Bursa'dan yapılmış olmasıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.