Hava Durumu

Bozbey: 1 Nisan'da kahveye bekliyorum

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2019 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 08:34

Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey ile dün seçimler üzerine bir sohbetimiz oldu. Kendisini pazar pazarında yakaladım. O seçim koşuşturmacası içinde kısa da olsa bire bir konuşabildik.

Kendisi seçim çalışmalarının gidişatından çok memnun olduğunu, halkın ilgisinden çok mutlu olduğunu, 20 yıllık belediye başkanlığı deneyimini, 1 Nisan'dan sonra tüm Bursa ile paylaşmak istediğini ifade ederek şunları söyledi:
"İçinde yaşadığımız güzel Bursa kentinin Nilüfer İlçesi'nde 20 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bu süre zarfından Nilüfer'de çocuklar, gençler, yaşlılar, engelliler, sanat ve kültür için neler yaptıklarımızı tüm Bursa gördü ve bunları biliyor.

Bugüne kadar yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Kuzeyinden, güneyine; doğusundan, batısına bu kenti biliyorum, tanıyorum. Bu kentin tüm sorunlarına hakimim.
Bu sorunlarımızı teker teker çözeceğim. Bursa artık bir dünya kenti olacak. Çok kısa bir süre içinde Bursa markası ve Bursa algısı büyük bir değişim yaşayacak. Bunu ortak akılla, katılımcı belediyecilik anlayışımız ile hep birlikte hayata geçireceğiz.

Yol göstericimiz akıl ve bilim olacak."

İNSAN ODAKLILIK

Belediyecilikte insan odaklılığın önemine dikkat çeken Bozbey şöyle devam etti:

Kentin birçok bölgesinde, vatandaşımızın çocuğunu elinden tutup götürebileceği bir park bile yok. Bu sorunu çözmenin yolu soruna insan odaklı bakmakla mümkün. İnsan odaklı, insan için şehir planlamasıyla, kentsel dönüşümün insan odaklı yapılmasıyla, ihtiyaç duyulan tesislerin yapılmasıyla kentte farklı bir kimlik ortaya çıkacak. Bunlar yapıldığında Yıldırım'dan Nilüfer'e gelmeyecek insanlar. Kendi yaşadıkları yerde mutlu olacaklar. Bu konuda çok önemli bir hazırlığımız var. Bu projelerimizi inşallah Bursa halkı takdir ederse 31 Mart'tan itibaren Bursa halkıyla birlikte yapma olanağına sahip olacağız"

BU SİYASİ ANLAYIŞ DEĞİLDİR

Seçim sürecinde ülke genelinde ve yerelde ortaya konulan üslubun siyasi bir üslup olmadığını ifade eden Mustafa Bozbey, bu konu ile ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı:
"Biz kimseyi ötekileştirmedik, ötekileştirmeye de karşıyız. İnsanlar farklı siyasal anlayışta olabilir, farklı sıfatları olabilir, farklı dini inançları olabilir, farklı kimlikleri de olabilir ama neticede hepimiz insanız. Allah nezdinde de hepimiz insanız. Eleştiriler, kabul edilesi değil. Şu anda dile getirilen söylemler bir insan olarak beni üzüyor.
Siyaset böyle bir şey değil. Bizim siyasi anlayışımız da böyle değil. Bizlere yönelik ithamları asla hak etmiyoruz. Ben Mustafa Bozbey olarak bu tür söylemleri dile getirenlere, bile bile yalan, yanlış söyleyenlere Allah huzurunda hakkımı helal etmiyorum."

Mustafa Bozbey, bu sohbetimizin ardından beni 1 Nisan'da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde kahve içmeye davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.