Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTL'lilerden vefa örneği

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2019 08:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 08:47

Ben Vefa ile önce çikletlerden çıkan bir futbol takımı olarak çocukluğumda tanıştım. Sonra bir semt olduğunu öğrendim. Biraz daha büyüyünce bir boza markası da olduğunu gördüm ve içtim. Sonra da Vefa kavramı ile tanıştım.
Bu satırlarda size güzel bir vefa öyküsü anlatacağım. Bu olayın kahramanları tanıdığımız insanlar. Bursa Ticaret Lisesi 1968-1972 mezunları.

Bursa Ticaret Lisesi'nin 1968-1972 yılı mezunlarından bir grup öğrenci o yıllardaki müdürleri 89 yaşındaki İlhan Altan'ın ve İngilizce öğretmeni eşi Birsen Altan'ın İstanbul'dan gelip katılması ile o dönemki öğretmenleriyle bir araya geldiler.

Yemeğe katılan öğretmenler İlhan ve Birsen Altan, Abdullah ve Aynur Kasap, Özer ve Sevim Benol, Mustafa ve Gülsevil Yıldırım, Osman Nuri ve Ferhan Özsaraç, Ömer ve Nermin Kayın ile Sevim Torgay oldu.
Hilton Otel'de Şerif Arı'nın ev sahipliğindeki yemeğe katılan öğrenciler de Ali İhsan Yeşilova, Erdoğan Bilenser, İdris Sevinç, Halil Güleç, Cemil Başoğlu Şerif ve Fahrünnisa Arı'ydı.

O gece yemek el öpmelerle, hatıraların anlatılmasıyla, şarkılar söyleyerek, şiirler okunarak hem duygu yüklü hem çok neşeli geçti.

Ertesi gün müdür ve bir grup öğretmen ve öğrenci Bursa Ticaret Lisesi mevcut müdürü Kemalettin Gencer'i ziyaret etti. Müdür İlhan Altan 7 sene görev yaptığı okulu ve odasını gezerken çok duygulandı.
Bu güzel vefa örneğinden dolayı Bursa Ticaret Liselileri kutluyorum.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ-ULUDAĞ İÇECEK

Ülkemizin temel sorunlarından biri üniversite ve sanayi işbirliğinin yeterince olgunlaşmamış olması. Bu noktada Bursa özelinde 1970'li yıllarda başlayan çalışmalar değişen yönetimlerce kimi zaman söylemde kaldı, kimi zaman sürdürülebilir olmayan eylemler yapıldı.

TÜBİTAK tarafından sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının artırılması amacıyla 2244 Sanayi Doktora Programı başlattı. Bu programa Uludağ Üniversitesi de dahil oldu.
Bu kapsamda Bursa Uludağ Üniversitesi ve Uludağ İçecek Türk A.Ş bir ortak protokola imza attılar. Firma, proje süreci ve sonrasında 4 doktora öğrencisi ile bilimsel çalışma yapacak ve destek verecek.

Bursa'nın asırlık firması ve markası Uludağ İçecek Türk A.Ş., program kapsamında kimya, çevre, biyosistem ve gıda mühendisliği alanlarında yetiştirilmek üzere 4 doktora öğrencisine destek olacak. Törende BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz ile Uludağ İçecek Türk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet H. Erbak protokole imza attı.

Ayrıca törende Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, BUÜ Merkez Laboratuvar Müdürü Prof. Dr. Ö. Utku Çopur, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Soner Altun, Denizcilik Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız, Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İlker Kılıç, Uludağ İçecek Türk A.Ş. Ar-Ge Merkezi Müdürü Tuğba Şimşek, Uludağ İçecek Ar-Ge Uzmanı Dr. Hande Hayrabolulu hazır bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.