Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO'da bir ilk daha gerçekleşti

Yazının Giriş Tarihi: 15.01.2019 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.01.2019 08:07

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ticari uyuşmazlıkların çözümünde zorunlu hale getirilen arabuluculuk faaliyetleri ile ilgili usul ve esasların anlatıldığı toplantıya ev sahipliği yaptı. Çalışmaları BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Divan Başkanı ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan yürütüyor.
Türkiye'deki oda ve borsalar arasında Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi ilk kez BTSO tarafından hayata geçiriliyor.
BTSO tarafından düzenlenen "Ticari Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk" paneli iş dünyasının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (BTSO TAM) Divan Başkanı Irmak Aslan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Şahin ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da katıldı.
Panelde konuşmacı olarak Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı Kurul Üyesi Nihat Şimşek, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi Başkanı İlker Koçyiğit, Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Ömer Gülmüş, Arabulucu Avukat Okan Dursun ve Arabulucu Avukat Volkan Aksu vardı.

BOSİAD, meslek liseleri ve rap

BOSİAD mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla "BOSİAD Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Projesi" başlatıyor.
Bu projenin ilk aşaması BOSİAD'ın cuma akşamı Merinos AKKM'de düzenleyeceği özel gece ile başlıyor. Bu gecede meslek liseli gençlere "Bizim için önemlisiniz" mesajı verilecek.
Özel gecenin sürprizi ise duayen sanayici Ergun Kağıtçıbaşı'nın sözlerini yazıp, sanayicilerin seslendirdiği rap klibi olacak.
BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, diğer ülkelerle rekabet edebilmek, ekonomik alanda üretimi artırmak, sadece satın alan ve kullanan değil, üreten ve satan ülke olabilmek için mesleki ve teknik eğitime ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Bursa OSB'de faaliyet gösteren Akteknik Kalıp İmalat AŞ, Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ, BOSİAD, Elsisan AŞ, Martur-Fompak International, Oyak Renault ve Türkün Holding çalışanlarından oluşturulan "İş'ten Sesler Korosu", Şef Kenan Gürel yönetiminde sahne alacak.
Ergun Kağıtçıbaşı'nın kaleme aldığı rapten birkaç dize şöyle:
"Batıya yetişmek yetmez, geçmektir emelimiz
Yüce davada bu okullar temelimiz
Öyle bir koşarlar ki onlar, merak etme batıyı yakalar
Gel, gel, gel bakalım, şu işe göz atalım
Geleceği uzakta arama, bak meslek okulları orada
Bu gençler bilgi ile donanmış, atılgan
Düşünmeye gerek yok bu ordudan yararlan"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.