Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO'da istişare toplantısı üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2019 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 07:17

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda Bursa ekonomisine yönelik alışık olunmadık bir toplantı hayata geçirildi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde bakanlıklara bağlı il müdürlüklerinin temsilcileriyle bir 'İstişare Toplantısı' yapıldı.
Toplantı sırasında BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyası olarak hayata geçirdikleri 40'ın üzerinde makro projenin temelinde 'Ortak Akıl' ve 'İstişare' kültürünün olduğunu belirterek, "Bursamızın geleceğini güçlü işbirliği ve koordinasyon ile kurgulayabiliriz." dedi.

Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinde Bursa ekonomisine önemli bir sorumluluk düştüğüne dikkat çeken ve Bursa'nın merkezinde yer aldığı 1. Bölgenin, Türkiye ekonomisinin tüm parametrelerinde büyümesine katkı sağlayan konuma sahip olduğunu belirten, Başkan Burkay şöyle devam etti:

"Almanya ekonomisini ayakta tutan Baden Württemberg bölgesidir. Bu bölge 70'in üzerinde üniversite ve 30'dan fazla mükemmeliyet merkezine sahip. Diğer tarafta ABD ekonomisini ayakta tutan bölge de San Francisco havzasıdır. Silikon vadisi ve teknoloji firmaların merkezi olan bu bölge, sektör çeşitliliği, katma değerli üretim, Ar-Ge ve inovasyon potansiyeline sahip. Bölge ve şehirler ülkelerin büyümesine liderlik ediyor. Bursamız da ülkemizin büyüme hamlesine en fazla katkı sağlayan kentlerden biri olmaya devam edecektir.
Mevcut mekansal planlamada Bursa'nın 11 bin kilometrekarelik toplam yüzölçümü içinde sanayi alanlarımızın payı binde 8'le sınırlıdır. Buna karşın 217 milyar TL'ye ulaşan ekonomik hacmimizin yüzde 46'sını sanayimiz sağlıyor. Avrupa Birliği ülkelerinde sanayi alanlarının payı toplam yüzölçümü içinde yüzde 2,5 seviyesinde bulunuyor. Bulunduğumuz bölgenin yüksek teknolojili üretime dönük bütünleşik ve yeni nesil teşviklerle yeniden planlanması, Bursa gibi lider şehirlerin ülkemizin kalkınma hedeflerindeki aktörlüğünü daha da pekiştirecektir."

EĞİTİM KONUSU

İbrahim Burkay eğitim konusunda da şunları söyledi:
"Odamız, eğitim alanında Türkiye'de en fazla katkı sunan kurumlarından birisidir. Geçen hafta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un katılımıyla önemli bir protokole imza attık. Odamız şimdiye kadar 600 milyon liranın üzerinde eğitim yatırımına imza attı. Bu okullar ile ülkemizin ihtiyacı olan insan kaynağını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ülkesini ve vatanını seven çalışkan bir nesil ile ülkemiz hedeflerine ulaşacaktır."
Ayrıca, BTSO bünyesinde yer alan 23 sektörel konseyin kamu kurumları ve sektör arasındaki bağı kuvvetlendirdiğini kaydeden Burkay, "Konseylerimizin çalışmaları projelerimizin odak noktasını oluşturuyor. Bu platformlar projelerin etkisini de artırıyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerimize projelerimize verdiği katkıdan dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.