Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO'da yılın son meclisi

Yazının Giriş Tarihi: 29.12.2016 04:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 04:37

BTSO, yılın son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 2016 yılının son meclis toplantısında 2017 yılı bütçesini de tartıştı. BTSO'nun denk bütçe esasına göre hazırlanan 2017 yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay 4. Sanayi Devrimi'nin sembolü olan TEKNOSAB'ın temellerini 2017 yılında atacaklarını belirterek konu ile ilgili şunları söyledi:

"Türkiye'de endüstri devriminin sembolü olarak planladıkları Teknoloji Sanayi Bölgesi'nde de (TEKNOSAB) kamulaştırmalar yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. 25 milyar dolarlık proje olan TEKNOSAB'ın temelini 2017 yılında atacağız. Kamu dışındaki en büyük yatırım olan TEKNOSAB'ı, inşallah kentimize kazandırıyoruz."
Toplantıda konuşan Başkan Burkay, 2016'nın Türkiye açısından çok büyük zorlukların yaşandığı bir yıl olarak geride kaldığını ifade ederek "Sektörlere uluslararası alanda rekabet gücü kazandırma hedefiyle başlatığımız 10 Ur-Ge projesiyle Bursa'ya Ekonomi Bakanlığı'nın sunduğu 150 milyon TL'lik kaynağı kazandırdık. Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (BTSO MESYEB) ile ayda bin çalışana sınav ve belgelendirme hizmeti veriyoruz. Tekstil ve teknik tekstil ile kompozit alanlarındaki mükemmeliyet merkezleri ile sektörlerin katma değerli üretimlerine katkı sağlayacağız" dedi.

Küresel Fuar Acentesi 

BTSO'nun hayata geçirdiği projelerin meyvelerini toplamaya başladığını belirten İbrahim Burkay şunları söyledi:
"Makro projelerimiz arasında yer alan Küresel Fuar Acentesi ile 3 yılda 3 bin 500 üyemizi yurtdışına taşıdık. Odamızın kaynaklarıyla birlikte KOSGEB'den sağladığımız destekler 10 milyon TL'yi aştı. Ticari Safari ile yurtiçinden ve yurtdışından 8 bin 500 kişilik alım heyetini üyelerimizle buluşturduk. Üretimin merkezi Bursa'yı fuarcılıkta da iddialı bir konuma getirdik. Yıl boyunca TÜYAP ile işbirliğinde 15 fuar düzenledik, yaklaşık 1 milyon ziyaretçi ağırladık."

Diğer projeler

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, BTSO'nun 2016 yılı son meclis toplantısında diğer çalışmaları da şu cümlelerle özetledi:
"Aynı şekilde toplamda 125 milyon TL'lik yatırım bedeliyle Avrupa'da bile örneği olmayan Gökmen Uzay Eğitim ve Araştırma Merkezi'mizin temelini de 2017 yılı içerisinde atmayı planlıyoruz. Göreve geldiğimizde 27 milyon TL civarında olan bütçemizi yüzde 70'e yakın artırarak 45 milyon TL seviyesine yükselttik." 
Burkay, konuşmasının sonunda ülkemiz ve kentimiz için yeni yılın hayırlar getirmesini diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.