Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO ekibi Alman konsolosluğundaydı

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2019 09:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2019 09:28

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur, yönetim kurulu üyeleri ve BTSO Meclis Divanı önceki akşam Federal Almanya Başkonsolosluğu'nun misafiri oldu.
Yemek Almanya İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel'in daveti üzerine Federal Almanya Başkonsolosluğu'nda gerçekleşti.
Alman-Türk Ticaret Odası Başkanı Dr. Markus Slevogt da keyifli geceye katılanlar arasındaydı.


Sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantı ve yemekte Türkiye ve Almanya arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerimizin geliştirilmesi ana sohbet konusunu oluşturdu. Ayrıca, ülkemizin önemli üretim üslerinden biri olan Bursa'da gündem konularından biriydi.

BURSA MMO, KAZ DAĞLARI VE SAY

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Kaz Dağları'nda Çanakkale'nin Kirazlı Balaban Çeşmesi bölgesinde "Su ve Vicdan Nöbeti"ne dünyaca ünlü Türk piyanist ve besteci Fazıl Say'ın piyano konseri ile destek verdiği konserdeydi.


Yaklaşık 50 bine yakın insanın izlediği konseri ile doğanın korunması eyleminde icra ettiği eserler ile katkı veren ünlü sanatçı Fazıl Say, "Amacımız bu gezegende insanlar olarak bitkiler, hayvanlar, hep beraber gelecek için bir şey bırakmak istiyorsak korumak zorundayız. Yaşatmaktan yana olmalıyız. Müzik de zaten bunu anlatıyor" dedi.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli, bu konuda şunları söyledi:
"Bugün Kaz Dağlarında yürütülmekte olan altın madenciliğinin hiçbir kamu yararı bulunmamaktadır. Madenlerden elde edilen gelirin tümüyle şirketlere aktarıldığı, risk ve zararın ise doğaya ve halka bırakıldığı bir işletme anlayışının kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır.
Bu çarpık anlayış nedeniyle, altın şirketleri daha zengin olsun diye ormanlar kesilmekte, tarım arazileri yok edilmekte, doğal hayata zarar verilmekte, insan sağlığı tehdit edilmektedir. Bu madencilik anlayışı, bir üretim faaliyeti değil, bir sömürü faaliyetidir."

NİLÜFER'DE 30 AĞUSTOS

Nilüfer'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ile ilgili yapılacak etkinlikler, İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda düzenlenen bir basın toplantısı ile anlatıldı.
30 Ağustos etkinliğinde Nilüfer'de 7 bin 500 kişinin katılımı ile İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda çizeceği Türkiye Haritası hayata geçirilecek.
Burada Fen İşleri kimin nerede duracağı ile ilgili çizimlerini hazırladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.