Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO, KOSGEB ve girişimcilik

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2019 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2019 08:40

Herkesin bildiği gibi son yıllarda gündeme gelen "Uygulamalı Girişimçilik Eğitim" programları ekonomimize yeni girişimcilerin katılmasını sağlamakta. Bu konuda öncülük yapan kurumlardan biri de BTSO.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), KOSGEB ile birlikte sürdürdüğü "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim" programları ile ekonomiye yeni girişimciler kazandırıyor.
Bugüne kadar KOSGEB ile birlikte hayata geçirilen 40'a yakın 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı' sayesinde 1.000'e yakın girişimciye ulaşıldı. Bu noktada BTSO ülkemize örnek oluyor.
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir tören ile 2018 yılında gerçekleştirilen eğitim programlarından yararlanan girişimci adayları sertifikalarını aldı.
Oda Hizmet Binası'ndaki törende konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, genç girişimci ve start-up oranlarıyla Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında önemli bir konumda olduğunu belirterek, "Girişimciliği bir kültür olarak benimsemeliyiz." dedi.
KOSGEB İl Müdürü Erkan Güngör ve İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen'in de katıldığı program, sertifika töreninin ardından sona erdi.

ADAYLAR BUGÜN KESİNLEŞİYOR

Yerel seçimlerle ilgili olarak siyasi partilerin belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtarla ilgili olarak verecekleri listelerin son günü bugün.
Özetle bugün partilerin resmi adayları saat 17.00 itibarıyla kesinleşmiş oluyor.
Herkese başarılar. Bursa için ne hayırlıysa o olsun.

MATLI'DAN IPARD DEĞERLENDİRMESİ

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Avrupa Birliği'nin Ortak Tarım Politikası olan IPARD'dan yararlanmak isteyen üyeler için yapılan, ücretsiz proje hazırlama İşbirliği Protokolü'nü değerlendirdi.
BTB Başkanı Özer Matlı, yaptığı açıklamada Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tarafından 16 Ocak'ta imzalanan "IPARD Proje Hazırlama İşbirliği ve Eğitim Protokolü" kapsamında, Bursa Ticaret Borsası'nda bu hizmetin ücretsiz verileceğini duyuruldu.
Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı özetle şöyle dedi:
"Bu protokol ile IPARD' a başvuru yapmak isteyen üyelerimiz proje çağrı döneminde Bursa Ticaret Borsası'na başvuruda bulunarak, sektöre göre değişmekle birlikte yatırımlarına yüzde 40 ile yüzde 70 oranında sunulan hibelerden yararlanabilirler. Sunulan bu hizmet sektöre ve üyelerimize çok büyük katkı sağlayacaktır. Bundan dolayı biz de yeni dönemde üyelerimize bu desteği sağlamayabilmek adına, gıda ve yönetim organizasyonu konusunda deneyimli, yabancı dil bilen bir personel istihdam ederek, kadromuzu güçlendirdik."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.