Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO meclis toplantısından

Yazının Giriş Tarihi: 01.08.2019 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.08.2019 08:00

BTSO'nun Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Oda Hizmet Binası'nda BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur'un başkanlığında gerçekleştirildi.
Oda'nın temmuz ayında gerçekleştirdiği etkinliklere ilişkin yapılan sunumların ardından Başkan İbrahim Burkay, Bursa dışında olduğu için BTSO yönetimi adına BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş söz aldı.
Bebe - çocuk konfeksiyonu sektöründe Bursa'ya kazandırdıkları Junioshow Fuarı'nın her geçen yıl daha da büyüyerek sektör temsilcilerine ve kente önemli katkı sağladığını vurgulayan İsmail Kuş, özetle şunları söyledi:
"Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleştirdiğimiz fuarımız, katılımcı açısından yüzde 50 büyüdü. Gelen ziyaretçi yabancı sayısı da yüzde 20 arttı. Bu gelişmeleri sektörümüz açısından büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.
Asansör alanında Türkiye'nin en kapasiteli sınav alanına sahip olan MESYEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile imzaladığımız protokolle asansör sektöründe devletimiz adına denetim yetkisine sahip ilk ve tek kuruluş oldu.
BTSO liderliğinde 'Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri'ni 4. sünü 5 Ağustos Pazartesi günü başlatıyoruz. Bu proje Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi esnafı ile kent ekonomisine yine önemli bir katkı sağlayacak."

BUÜ PROJESİNE FRANSA DESTEĞİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahin başkanlığında bir ekip, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ile jeologlarla bir çalışma yürütmekte.
Bu çalışmanın bilim heyetinde BUÜ Arkeoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Mustafa Şahin, Doç. Dr. Derya Şahin, Dr. Öğretim Üyesi Serkan Gündüz, Arş. Gör. Nur Deniz Ünsal bulunuyor. Heyette ayrıca İngiltere Leicester Üniversitesi, Fransa Grenoble Alpes Üniversitesi, Paris Cité Üniversitesi, Fransa'nın Savoie Mont Blanc Üniversitesi, İsviçre Bern Üniversitesi ve A.B.D. Austin Üniversitesi'nden akademisyenler görev yapıyor.
"BAZİLİZNİK Gizemleri: İznik Gölü Sedimentlerinin Sağladığı İznik Bazilikasının Gizli Arşivi" başlıklı interdisipliner araştırmaları kapayan bu çalışmaya Fransa Ulusal Araştırma Ajansı tarafından 48 ay için 410 bin Euro tutarında proje desteği verildi.
Mustafa Şahin hoca ve ekibine başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.