Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO merkezlerine bakanlık ziyareti

Yazının Giriş Tarihi: 07.01.2019 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.01.2019 08:36

BTSO'nun 3 önemli merkezi geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan önemli konukları ağırladı.
BTSO MESYEB, Enerji Verimliliği Merkezi ve BUTGEM'i, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet Bozdemir ve Bakanlık yetkilileri ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz ziyaret etti.

Konuklara BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ve BTSO Makina Konsey Başkanı Cem Bozdağ da eşlik etti.
MESYEB Genel Müdürü Karakök, Bakanlık yetkililerine 77 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme hizmeti veren MESYEB'in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

BOZDEMİR NE DEDİ?

Genel Müdür Bozdemir, ürün güvenliği ile denetimi noktasında BTSO'nun test ve laboratuvar imkanlarından faydalanmak istediklerini söyledi ve şöyle devam etti:
"BTSO'nun firmaların iş dünyasının nitelikli istihdamına ve üretimine dönük önemli projeleri hayata geçiriyor. BTSO'yu gerçekleştirdiği projelerden dolayı tebrik ediyorum. MESYEB mesleklerin yeterliliklerinin ölçülmesinde önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Yüksek teknoloji ile geniş kapsamda oluşturulmuş test merkezleriyle BTSO, Bursa'da üretim yapan firmalar için büyük bir avantaj sağlıyor. Bütün bu projeler Bursalı müteşebbislerin mesleki yeterlilik belgelendirme, AR-GE, test ve laboratuvarın yanı sıra eğitim maliyetlerine de ciddi katkı sağlıyor."

UİB'DEN REKOR İHRACAT

İhracatçı birlikleri arasında en fazla dış satış yapan ikinci genel sekreterlik olan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), aralık ayında yüzde 0,37 artışla 2 milyar 591 milyon dolarlık ihracata imza atarken, 2018 yılında kendi rekorunu da kırarak yüzde 12,09 artışla 32.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, "2018 içerisinde yurtiçi ve dışında birçok etkinliğe imza attık. İhracata dayalı sürdürülebilir büyümesine büyük katkı sağlamak adına toplam 54 önemli fuar ve organizasyona; sektörel ticaret heyeti, alım heyeti, milli katılım düzenledik. TİM tarafından 'İhracatta Sürdürülebilirlik ve Yenilik Yılı' olarak belirlenen 2019'da da ABD'den Çin'e, Hindistan'dan Fransa'ya kadar toplam 42 organizasyona katılarak ihracata güçlü katkımızı sürdüreceğiz" dedi.

REKTÖR ULCAY'DAN MESAJLAR KİME?

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay da sosyal medyayı kullanan yöneticilerimizden. Rektör hocanın son mesajları benim ilgimi çekti.
Hoca önce Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Zor yola, kolay insanlarla çıkarsanız; Seni de satar, Yolu da satar, Yolcuyu da satar." sözünü kullandı.
Ardından da Sadi Şirazi'nin "Bir çiçeğe fazla su verirsen çürür. İnsana gereğinden fazla değer verirsen kudurur." deyişini paylaştı.
Sanıyorum Rektör Hoca'yı dost bildiği, güvendiği insanlar üzdü, ya da yola birlikte çıktığı insanlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.