Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO'nun B2B'sine Rusya'dan ödül geldi

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2018 08:00

Bu ülke için özünde iyi şeyler yapmaya çalışanlar da var. Bunların sayıları da az değil. Özünde her kurum ve kişi kendi işini iyi yaptığında ülkenin sorunları minimalize olacak. Toplum olarak genelde asıl işimize değil de işimiz olmayan konulara odaklanmayı, fikir üretmeyi kötü bir alışkanlık haline getirmişiz. Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen iyi olan şeyleri paylaşmakta yarar var.
İşte size güzel bir örnek. Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) konusu çıkışı üretim ve ihracat olan ülkeler için büyük önem taşımakta. Konu Ticaret Bakanlığımız tarafından da desteklenmekte. Bu arada ülkemizde bu alanda, aynı anda en fazla UR-GE projesi yürüten kurumu da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak karşımıza çıkmakta.
Geçtiğimiz yıl ağustos ayında tekstil sektörü temsilcilerine yönelik BTSO öncülüğünde Rusya'da düzenlenen organizasyon, Ticaret Bakanlığı tarafından "Hedef Pazarda Başarılı B2B Organizasyonu ve Alım Heyeti" kategorisinde "İyi Uygulama Örneği" olarak seçildi.
Tekstil sektöründe geçen yıl Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlediği "Türkiye-Rusya Ev Tekstili ve Kumaş Günleri" etkinliği, Ticaret Bakanlığı tarafından "İyi Uygulama Örneği" olarak gösterildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, "Moskova'daki etkinliğimiz en geniş katılımlı yurtdışı ikili iş görüşmeleri organizasyonu olarak kayıtlara geçmişti. 160 kişilik bir heyetle katıldığımız organizasyonda 75 firmamız açtıkları stantlarda ürünlerini sergiledi. Rus firmalarının büyük ilgi gösterdiği etkinlikte yüzlerce iş görüşmesi gerçekleştirilirken, organizasyon Bursa ve Rusya arasındaki ticarette yeni bir dönemin başlamasına öncülük etti" diye konuştu.
BTSO'yu kutluyorum.

Lionsların Cumhuriyet Balosu

Kentimizin ve ülkemizin önemli sosyal derneklerinden biri olan Lions Kulüpler, Cumhuriyetimiz'in 95. yaşını düzenlendikleri bir balo ile kutladılar.
118K Yonetim Çevresi Lions Kulüpleri'nin geleneksel Cumhuriyet Balosu Almira Otel'de gerçekleştirildi.
Baloya katılanlar arasında 118K 2018/2019 Hizmet Dönemi Genel Yönetmeni Dursun Özbey de vardı. Dursun Özbey, gecede yaptığı konuşmada "Bir gönüllü hizmet kulübü olan Lionslar, Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yıldönümünde bir araya gelerek, büyük önder M.Kemal Atatürk'ü minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.
Ayrıca gecede geleneksel olarak her yıl verilen Cumhuriyet ödülü de, bu yıl FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk'e verildi. Şentürk yaptığı konuşmada Atatürk'ün mirası Cumhuriyeti ilelebet koruyup muhafaza edeceklerini dile getirdi.
Geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Mustafa Bozbey, gecede yaptığı konuşmada ne pahasına olursa olsun Cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkılacağını söyledi.
Coşkulu geçen gecenin sonunda da hep birlikte söylenen İzmir Marşı ile birlikte geleneksel LIONS pastası kesildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.