Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO'nun onur gecesi

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2019 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2019 08:32

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, cuma günü önemli bir etkinliğe hazırlanıyor. Bursa'nın ekonomisine değer katan önemli firmaları bu yıl 46.'sı düzenlenecek olan BTSO Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'nde buluşacaklar.
Bu önemli buluşmada 5 ayrı kategoride 50'yi aşkın Bursa firması ödüle layık görüldü. Ayrıca BTSO bu ödül töreninde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'u da ağırlayacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni için şunları söyledi:

"Cuma günü ülke ve Bursa ekonomisine değer katan büyük kuruluşlarımızı beş ayrı kategoride ödüllendireceğiz. Elliyi aşkın Bursa firması bu ödül töreninde yer alacak. Her zaman söylediğimiz gibi Bursa büyürse, Türkiye de büyür.
Cuma günü bu törenimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop da onurlandıracak.

Şimdiden ekonomimize değer katan kuruluşlarımızı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına kutluyorum."

MATLI VE ZEYTİN SÖYLEMİ

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, şu anda hasadı devam eden zeytin konusunda bir açıklamada bulundu.
Matlı zeytinde bu yıl rekoltenin düşük ancak ürün kalitesinin geçen yıla oranla daha iyi olduğunu belirterek şunları sözlerine ekledi:

"Bursa zeytini ince kabuklu, küçük çekirdekli, bol etli ve ekolojisinden kaynaklı nefaseti yüksek bir zeytindir. Bu yıl Türkiye genelinde 414 bin ton sofralık zeytin üretilmesi, 1 milyon 110 bin ton yağlığa ayrılacak zeytinden de 224 bin 595 ton zeytinyağı elde edilmesi bekleniyor.

Bursa; 11 milyon 389 bin adet meyve veren zeytin ağacı varlığı ile sofralık zeytin üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer alıyor. 2019-2020 üretim sezonu zeytin-zeytinyağı rekolte tahminlerine göre; Bursa'da da 85 bin ton zeytin hasat edilmesi ve yağlığa ayrılacak 16 bin 790 ton zeytinden de yaklaşık 3 bin 500 ton zeytinyağı üretilmesi beklenmektedir.

Ayrıca bu yıl ilk defa devlet destekleri kapsamında sofralık dane zeytine kilogram başına 15 kuruş prim desteği verilmesi çok yerinde oldu. Zeytin desteği konusunda hükümetimize teşekkür ediyoruz.
Çünkü dane zeytine verilecek olan bu destek doğrudan üreticilerimize yapılmış olacak ve daha kaliteli, sağlıklı üretim yapılması için bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.