Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO'nun son konuğu Bakan Nuri Ersoy oldu

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2019 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2019 08:17

BTSO'nun 2018 yılındaki son konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu. Bakan Ersoy, hem Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Turizm Konseyi toplantısının konuğu, hem de Ekonomiye Değer Katanlar töreninin konuğuydu.
BTSO Altıparmak Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen Turizm Konseyi İstişare Toplantısı'nda Bakan Ersoy'u ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren BTSO Turizm Konseyi Başkanı Sibel Cura Ölçüoğlu, "Konsey olarak kentimizin sahip olduğu avantajları fırsata çevirmek ve Bursa'yı en önemli turizm destinasyonlarından biri haline getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

CURA ÖLÇÜOĞLU NE DEDİ?

Akademisyenler, kamu ve sivil toplum kuruluşları ile iş dünyası temsilcilerinin yer aldığı Turizm Konseyi olarak Bakan Ersoy'u misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Konsey Başkanı Sibel Cura Ölçüoğlu, "Kültürel ve ekonomik olarak şehirlerin ülkelerin önüne geçtiği bir dönemde, Bursa gerek tarihi ve kültürel mirası gerekse de doğal güzellikleriyle bölgesinde parlayan bir yıldız konumundadır. Sektörün gelişimi adına kentin ortak aklının bir araya geldiği BTSO Turizm Konseyi olarak bizler de Bursa'nın bu potansiyelini güçlendirmek adına yoğun bir mesai harcıyoruz. Özellikle turizm sektörüne yönelik Odamız tarafından hayata geçirilen HİSER Projesi, sektörün dünyaya açılması ve firmalarımızın rekabet gücünün artırılması için büyük bir fırsat sunuyor." dedi.

BURKAY: "TURİZM KONSEYİMİZ GÖREVE HAZIR"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin üretim ve ihracat merkezi konumundaki Bursa'nın turizm noktasında önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, Bursa'da farklı yatırımlarla 12 ay boyunca turizmi canlı tutacak stratejiler ortaya koymalı, dedi ve şöyle devam etti:
"BTSO olarak Bursa'nın sahip olduğu bu zenginliğe daha fazla katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sıcak su bölgeleri özellikle termal ve sağlık turizmine ciddi katkı sağlayabilir. Bursamız doğal ve kültürel zenginliği olan termal altyapının uluslararası alanda pazarlanması için vizyon oluşturacak tesis ve altyapılara ihtiyaç duyuluyor. Özellikle Sağlık Serbest Bölgesi'nin hayata geçirilerek termal turizmin marka değerine dönüşmesini hedefliyoruz. BTSO bünyesinde faaliyet gösteren Turizm Sektör Konseyimiz Bakanlığımızın stratejilerinde belirlediği her projeye destek olmaya hazır."

ERSOY'DAN BTSO'YA ÖVGÜ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'na turizm sektörüne yönelik gerçekleştirdiği çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti. Bakan Ersoy, şunları söyledi:
"BTSO Yönetim Kurulumuz Ankara'daki buluşmamızda turizme yönelik projelerini bana detaylı bir şekilde aktardı. Aktardıkları taleplerin de takipçisi olmayı sürdürüyorlar. Bu tutumlarından ötürü kendilerini kutluyorum. BTSO için doğru bir yönetim kadrosu seçmişsiniz. Bursa için elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım. Sizlerin bu konuda istekli olmanız benim için önemli. Taleplerinizin planlı ve organize olması; iş insanlarımızın hırsını Bursa'da gördüm. Hızlı bir şekilde birçok konunun çözülmesini sağlayacağım.
Kapadokya'da uyguladığımız 'Alan Başkanlığı' sistemini Uludağ'da uygulamayı istiyoruz. Bu sistemi elbirliğiyle uyarlayabiliriz. Uludağ'ın sorunlarını hızlı bir şekilde çözüp, Avrupa standartlarında bir cazibe merkezi haline getirebiliriz. Buradan çıkan kararları alıp en kısa sürede uygulamaya geçireceğiz"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.