Hava Durumu

BTSO’nun toplantısından notlar

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2016 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 07:26
BTSO’nun Ağustos ayı meclis toplantısı 30 Ağustos nedeniyle 31 Ağustos Çarşamba günü yapıldı. Bu toplantının bir özelliği de toplantıya 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminde şehit olanların  ailelerinin yer almasıydı. Toplantı BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’un hazırladığı konuşma ile başladı.Toplantının bir başka özelliği de Yeniceabat’taki Yeniceabat   Mesleki  Eğitim Kampüsü’ nün adının “BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü” olarak değiştirilmesi ve oradaki okullara şehitlerimizin isimlerinin verilmesiydi. 



BTSO Meclis Toplantısı gündemdeki maddeler konuşulurken, meclisin muhalif kanadı da gündem maddeleri ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Bazı eleştiriler rasyoneldi.
Eleştirilere BTSO Başkanı İbrahim Burkay yanıt verdi.
Toplantıya şehit ailelerinin katılımı bir bağlamda toplantı gündeminin önüne geçti Aileler mecliste birer konuşma yaptılar.
Benim bu toplantı ile ilgili eleştirim şehit ailelerinin yanında onlara yapılacak yardım ve bursların konuşulmasının şık olmadığıydı.
Neyse toplantı ağırlıklı olarak duygusal ortamda geçti.

Yeni isimler


BTSO Meclisi, Yeniceabat Kampüsünün adının “BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü” olarak değişmesini oy birliğiyle onayladı.  Ayrıca 15 Temmuz’da şehit olan Ömer Halisdemir, Abdullah Tayyip Olçok, Erol Olçok, Mehmet Yılmaz, Prof. Dr. İlhan Varank, Türkan Türkmen Tekin ve Mustafa Cambaz’ın isimleri yeni adı “BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Kampüsü”nde yaşatılacak.

Karabıyık’ın eleştirileri


CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık 15 Temmuz darbe girişiminden sonra akademisyenlerin yaşadığı sıkıntıları ve üniversitelerdeki sorunlara ilişkin TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. 
Karabıyık “Burada kullandığım ifadelerden tabi ki tüm üniversiteleri suçluyor değilim ancak son dönemlerde bu tür uygulamaların bulunduğu üniversitelerin de olduğunu belirtmek isterim.” dedi.
CHP’li Karabıyık basın toplantısında yaşanan sıkıntıları sıralayarak, 15 Temmuz darbe girişiminin fırsat bilindiğini ve üniversitelerde cadı avı başlatıldığını kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.