Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO ve fahri konsoloslar

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2018 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 08:16

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'daki fahri konsoloslarla bir araya geldi.
BTSO Altıparmak Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Başkanı Burkay, diplomatik ve kültürel alandaki çalışmaların yanı sıra ekonomik anlamda zorlu bir virajda olan Türkiye'nin uluslararası ilişkilerinde daha da önemli bir rol üstlenen fahri konsoloslarla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İbrahim Burkay, bu süreçte fahri konsolosların oluşturdukları lobi faaliyetleriyle Türkiye algısına ve kentin dış ticaretine önemli katkılarda bulunabileceğini vurgulayarak şöyle devam etti:
"Küresel ticarette önemli bir değişim yaşanıyor, korumacılık politikaları ülkelerin refah ve istikrarında engel oluşturuyor. Daha güçlü bir dayanışma kültürüyle üretimin, yatırımın ve ihracatın önündeki engelleri ortadan kaldırarak hep birlikte daha büyük başarılara imza atabiliriz"

FAHRİ KONSOLOSLAR NE DEDİ?

Toplantı sırasında Bursa'daki fahri konsoloslarımız da düşüncelerini ifade ettiler.
Brezilya Bursa Fahri Konsolosu Dr. Silvyo Benbassat, BTSO öncülüğünde güzel ve verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini belirterek, bu işbirliği buluşmalarına bundan sonra da katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.
Almanya Bursa Fahri Konsolosu Sibel Ölçüoğlu, Almanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesinde bu tip toplantıların büyük önem taşıdığını belirterek, organizasyondan dolayı BTSO'ya teşekkür etti.
Polonya Bursa Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik, BTSO öncülüğünde hazırlanan istişare toplantısının önemine işaret ederek, "Her zaman desteğe hazırız. Her toplantıdan yeni projeler ve fikirler çıkartmalıyız. Çünkü bu şehir daha güzel işleri hak ediyor." dedi.
Litvanya Bursa Fahri Konsolosu ve BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ise "İnsanlar birbirlerini ne kadar iyi tanırsa ilişkileri de o denli artar. Bu toplantılar güzel fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayacak" dedi.

REKTÖR ULCAY NELER DEDİ?

Toplantıda Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi'nin Türkiye'deki 220 üniversite arasında 15 araştırma üniversitesinden birisi olduğunu kaydetti. Üniversitede halihazırda 133 farklı ülkeden 6 bin 343 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Ulcay, şunları söyledi:
"Üniversitemiz yabancı öğrenci bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip. Balkanlar, Afrika, Ortadoğu ve Asya ülkelerinden gelen öğrencilerin yanı sıra Peru, Brezilya, Arjatin ve Yeni Zelanda'dan birçok gencimiz üniversitemizde yer alıyor. Bu gençlerimiz mezun olduktan sonra kimisi bürokrat, kimisi akademisyen, kimisi farklı meslek gruplarında hayatlarını sürdürecek. Fahri konsoloslarımızın da katkısıyla bu öğrencilerimizin sayısını daha da artırabiliriz."

ABRAHAMS'IN SÖZLERİ

Uluslararası Tahkim Hakemleri Kurumu Genel Sekreteri Anthony Abrahams da bu toplantıya katılanlar arasındaydı.
Abrahams, BTSO liderliğinde Bursa iş insanlarının alternatif uyuşmazlık çözümlerinden yoğun bir şekilde faydalandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bu kadar dinamik ve hızlıca işlerle sizlerle birlikte çalışmaktan çok mutluyum. Bursa çok dinamik bir şehir. Gurur duyacağınız bir vizyona sahipsiniz. İnanıyorum ki gelecekte de birlikte güzel işlere imza atacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.