Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO ve Intersolar Münih

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2018 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2018 08:26

BTSO geçen dönemden beri Küresel Fuar Acentesi projesini başarılı bir biçimde hayata geçirmeye devam ediyor. Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında bugüne kadar 150'nin üzerinde fuar ve ikili iş görüşmesi organizasyonuna 5 bin 500'den fazla Bursa iş dünyası temsilcisi katıldı.
Son olarak da bu organizasyon Bursalı enerji sektörü temsilcileri, güneş enerjisi sektörüne yönelik Münih'teki Intersolar Europe Fuarı'na katıldılar. Burada 51 ülkeden bin 200'e yakın firmanın stant açtığı fuar, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisine ve yan faaliyet alanlarına yönelik son teknolojilerin sergilendiği bir organizasyon olma özelliği taşıyor.
1991 yılından bu yana Münih şehrinde düzenlenen fuarı, bu yıl 50 bin kişi ziyaret etti. Fuarda Türkiye'den 20'ye yakın firma ise stant açtı.
Bu tür organizasyonlarda firmaların ulaşım, konaklama ve rehberlik ücretlerine BTSO destek veriyor, ayrıca KOSGEB'den destek alabiliyorsunuz.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, BTSO olarak Bursalı firmaların rekabetçiliğini ve ihracatçı kimliğini güçlen-dirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Türki- ye'nin üretim ve ihracatçı kenti Bursa'-nın dış ticaret hacmini güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enerji yatırımlarının her geçen yıl arttığı Bursa'mız için bu fuar büyük önem taşıyordu. Firmalarımız sektördeki yeni gelişmeleri fuarda yakından görme imkanı yakaladı" diyor.

UÜ ve İŞKUR istihdam için el ele

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Bursa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü F. Eren Türkmen, öğrencilere işgücü piyasasına katılmadan önce yeni teknolojik beceriler kazandırılması ve genç işsizliğin azaltılmasına yönelik işbirliği protokolü imzaladı.
Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bu protokolün, Uludağ Üniversitesi'nde Sürekli Eğitim Merkezleri ve Kariyer Merkezi ile yürütülen faaliyetleri bir adım daha ileri taşıyacak bir çalışma olarak gördüklerini belirterek şöyle dedi:
"Daha da önemlisi, bu protokol kapsamında işsizlerin, çalışanların ve öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek üzere mesleki eğitim kursları düzenleyeceğiz. Genellikle kurslara gidenler para verir ama bu kapsamda İŞKUR'la yapacağımız kurslarda, kursiyerlere harçlık verilecek. Hem iş bulmak için en iyi şekilde donanıma sahip olacak hem de harçlığını alacak."
Bu tür çalışmalar iş hayatına yeni merhaba diyecek gençlerimize yönelik önemli ve yararlı çalışmalar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.