Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO ve mesleki eğitim seferberliği

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2019 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2019 07:14

BTSO YKB İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Ali Uğur'un ev sahipliğinde 'Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ni gerçekleştirildi.
Törene Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Vali Yakup Canbolat, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Eğitim Konseyi üyeleri ile eğitim sektör temsilcileri katıldı.
Açılışta BTSO YKB İbrahim Burkay, mesleki eğitimin Türkiye'nin kalkınma hedeflerinde stratejik role sahip olduğunu belirterek, "Bu bilinçle Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar eğitime 600 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptık. Bursamıza Yeniceabat ve Atıcılar'da iki önemli mesleki eğitim kampusu kazandırdık" dedi.

KAL DER'E BURSA DAMGASI

Geçtiğimiz haftalar KalDer genel merkezinin bir olağanüstü genel kurulu vardı. Bu olağanüstü genel kurulda KalDer yeni yönetimini seçti.
Gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı ile Otokoç Genel Müdürü Görgün Özdemir, KalDer'in Yeni Yönetim Kurulu Başkanı olurken, Tüpraş eski Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Bayraktar ve Süreyya Olam Başkan Yardımcısı, Barış Arat ise Sayman olarak belirlendi.
Bu arada yönetim kuruluna Bursa'dan KalDer Bursa Şubesi Başkanı ve Akyapak Genel Müdürü Erdal Elbay seçilirken; eski başkan Emin Direkçi ve Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç'da yedek yönetim kurulu üyesi oldu.
Ayrıca Denetleme Kurulu'na da Tredin Genel Müdürü Mehmet Selam, Etik Kurulu'nda Yeşim Ömeroğlu Ünlü ve Bursa Kalite Ödülü Başkanı Sadettin Çiçek seçildi.

İZNİK BİTİRME TEZİ OLUNCA

Ülkemizin saygın üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencileri 2018-2019 bahar yarıyılı bitirme projesi olarak İznik'i ele aldılar. Bu nedenle İTÜ'lü 15 kişilik ekip ile İznik'e geldi.
Ekip öncelikle İznik ziyaretlerinin ilk ayağında Belediye Başkanı Osman Sargın'ı ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler İznik hakkında Belediye Başkanı Osman Sargın'dan ve Belediye İmar Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldılar.
Öğrencilere bu çalışmaları esnasında Prof.Dr.Gülden Erkut, Prof.Dr.Azime Tezer, Doç.Dr.Reyhan Genli Yiğiter, Dr.Öğr.Üyesi Eren Kürkçüoğlu da eşlik ediyor.
Ekip "İznik'in stratejik mekansal planlama ile doğal, sosyo-ekonomik ve yapılaşmış çevre verilerinin elde edilmesi ve analizi değerlendirilmesi ve sentezi sonucunda senaryo oluşturulması;" amacıyla İznik'te çalışmalar gerçekleştirilecek.
Gençlere başarılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.