Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO ve torba yasa

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2018 11:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2018 11:00

BTSO 2017 yılında ocak ayında Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı ağırlamıştı. Ortak Akıl ve İstişare Toplantısı adı altında düzenlenen bu toplantıda Bursa iş dünyası bakan ile buluşmuş. Bu toplantıda Bakan Ağbal, yapacakları desteklerden söz ederken, iş dünyası da yaşadığı ve çözülmesini istediği sorunları dile getirmişti.


O dönem BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO meclis, komite ve konsey üyelerinin taleplerini içeren raporları Bakan Ağbal'a sunmuştu.
Şimdi TBMM Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na taşınan torba yasa tasarısı Bursa iş dünyamızın talepleriyle şekillendi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa'nın üretim, yatırım, Ar-Ge, yenilik ve tasarım faaliyetleri noktasında öncü şehirler arasında bulunduğunu belirterek, bu noktada hayata geçmesi beklenen torba yasada makine ve teçhizat yatırımlarında firmalara önemli kolaylıkların sağlanacağını ifade etti.
Böylece yeni yatırımların da önü açılmış olacak.
Ayrıca bu torba yasada Organize Sanayi Bölgelerinde kanalizasyon, su arıtma, doğalgaz, elektrik, haberleşme ve yol gibi altyapı çalışmalarına da talepleri doğrultusunda vergi istisnası uygulanması söz konusu.
Bilindiği gibi BTSO'nun Teknosab ve KOBİ OSB projeleri de bu torba yasa içindeki OSB'lere yönelik vergi istisnalarından da yararlanabilecek.

Tekstil ve deride dönüşüm

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, "Tekstil ve Deride Dönüşüm" konulu Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı'na ev sahipliği yapacak.
MÜSİAD Bursa Şubesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Türkiye'nin çeşitli illerinden gelecek olan tekstil sektörünün paydaşları katılacak.


Toplantı 17 Şubat Cumartesi günü 09.30'da Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yapılacak.
MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, "Tekstilin başkenti Bursa, yine çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Tekstil ve deri sektöründeki değişim ve dönüşümün konuşulacağı bu toplantıda, MÜSİAD Bursa Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz diğer Türkiye istişare toplantılarındaki gibi bu toplantıda da inanıyorum ki yine Türkiye'ye örnek olacak sonuçlar çıkacaktır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.